Vezi care sunt zecile de loturi de îngheţată vândute în supermarketuri din Cluj, retrase de la vânzare

Vezi care sunt zecile de loturi de îngheţată vândute în supermarketuri din Cluj, retrase de la vânzare

Mai multe loturi de îngheţată vândute în lanţuri de magazine din România au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă, anunţă  A.N.S.V.S.A.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor îi informează pe români că urmare a notificării primite din partea unor producători de îngheţată a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi mai multe sortimente de îngheţată din lanţurile: Cora, Auchan, Metro sau CARREFOUR din marile oraşe, inclusiv din Cluj.

Motivul rechemării este prezenţa oxidului de etilenă în aditivul utilizat în fabricarea produselor - gumă de carruba, care poate dăuna sănătăţii. 

Oamenii pot vedea exact care sunt fiecare dintre sortimentele de îngheţată pe care A.N.S.V.S.A. le-a retras de la vânzare accesând site-ul instituţiei - Siguranţa Alimentelor şi Sănătate Publică - Rechemare/Retragere produse alimentare

Persoanelor care dețin produse din loturile descrise pe site sunt îndemnaţă să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, a anunţat instituţia guvernamentală. 

Comenteaza