Zeci de oameni au fost evacuați dintr-un bloc din cauza unui incendiu la subsol. A lua foc gunoiul

Zeci de oameni au fost evacuați dintr-un bloc din cauza unui incendiu la subsol. A lua foc gunoiul

Zeci de locatari dintr-un bloc au fost evacuați de pompieri din cauza unui incendiu care a izbucnit la subsolul imobilului.

Locatarii unui bloc din municipiul Râmnicu Vâlcea au fost evacuaţi din apartamentele lor, duminică dimineaţa, din cauza unui incendiu izbucnit în imobil.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, flăcările s-au declanşat la subsolul blocului, unde se aflau depozitate deşeuri, însă nu au fost persoane intoxicate sau care să necesite asistenţă medicală.

„Echipajele operative sosite la faţa locului au constatat că incendiul se manifesta la deşeuri menajere depozitate în subsolul blocului. Din cauza fumului dens, concomitent cu operaţiunile de stingere, s-a început evacuarea locatarilor. Incendiul a fost localizat şi lichidat în scurt timp de la sosirea pompierilor militari, în limitele găsite. Au fost evacuate 38 de persoane (34 de adulţi şi patru copii) şi un animal de talie mică. După evacuarea fumului de pe casa scării, locatarii s-au întors în apartamente. Au ars aproximativ 100 de kg de deşeuri menajere", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Sorin Albinaru, potrivit Agerpres.

La faţa locului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare şi o ambulanţă SMURD, cauza incendiului fiind în curs de stabilire.

Comenteaza