Ziua Națională, marcată de restricţiile anti-COVID: fără defilări, fără petreceri, fără fasole cu ciolan în stradă

Ziua Națională, marcată de restricţiile anti-COVID: fără defilări, fără petreceri, fără fasole cu ciolan în stradă

Coronavirusul a anulat sărbătorile publice anul acesta, de Ziua Națională. Nu mai au loc petreceri, nu se mai gătește fasole cu ciolan la cazan şi nu mai au loc defilări.

Până și paradă de la Arcul de Triumf din București a fost redusă la o ceremonie la care vor participa doar câțiva oficiali ai statului.

Ceremonia oficială organizată de Ministerul Apărării Naționale de 1 Decembrie, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti, nu va fi un eveniment deschis publicului. La ceremonia care va începe la ora 11.00 vor participa aproximativ 150 de militari.

„Pe timpul ceremoniei se va ține un moment de reculegere în memoria eroilor români căzuți pe câmpurile de bătălie pentru reîntregirea neamului românesc și a victimelor virusului SARS-CoV-2, vor fi trase 21 de salve de tun, iar președintele Klaus Iohannis va depune o coroană de flori și va susține o alocuțiune”, a anunțat MApN.

Ceremonia va putea fi urmărită și online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naționale.

Cu ocazia Zilei Naţionale, reprezentanţi ai armatei vor participa la pregătirea, organizarea şi desfăşurarea de ceremonii de mică amploare în unele garnizoane în care sunt dislocate mari unităţi şi unităţi militare, iar militarii aflaţi în misiune în afara teritoriului național vor desfăşura ceremonii militare în cadru restrâns.

De asemenea, drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Comenteaza