Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită online la Turda: „Invitați de excepție”

Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită online la Turda: „Invitați de excepție”
| Foto: publika.md

Ziua Unirii Principatelor Române va fi celebrată la Turda, duminică, în data de 24 ianuarie, printr-o dezbatere online cu mai mulți invitați de seamă.

„În acest an vom sărbători online Ziua Unirii Principatelor Române, moment cu o semnificație deosebită asupra istoriei națiunii române, printr-un proiect cultural deosebit.

Duminică, 24 Ianuarie 2021, ora 11:30, vă invităm la o dezbatere online cu invitați de excepție, oameni de cultură: profesorul universitar dr. Toader Nicoară de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, profesor universitar dr. de la aceeași prestigioasă universitate, Călin Felezeu și profesor dr. Răzvan Mihai Neagu de la Colegiul Tehnic Turda.

Dezbaterea va fi moderată de către directorul interimar al Muzeului de Istorie, dr. Dan Matei.

Tematica dezbaterii este contextul în care s-a realizat Unirea Principatelor Române din 1859, iar discuțiile care vor avea loc vor viza mai multe aspecte interesante și mai puțin cunoscute.

Transmisiunea va fi difuzată pe postul de televiziune Turda TV și va putea fi vizionată și pe pagina noastră de Facebook și pe paginile Casei de cultură și a Muzeului de istorie”, au transmis reprezentanții primăriei Turda.

Comenteaza