Zona Gării se aglomerează. Nou proiect imobiliar pe strada Fabricii de Chibrituri

Zona Gării se aglomerează. Nou proiect imobiliar pe strada Fabricii de Chibrituri

Alt proiect imobiliar demarează pe fosta platformă Tehnofrig. Nord Conforest Invest vrea să ridice un imobil de birouri cu 6 etaje pe strada Fabricii de Chibrituri, numerele 5-11, frontul vestic.

Documentația pentru Planul Urbanistic Zonal de restructurare urbană a primit avizul comisiei de urbanism și se află în dezbatere publică până în 10 martie.

Potrivit documentației, terenul de 1.300 de metri pătrați este reglementat pentru activități administrative, de administrarea afacerilor, financiar-bancare, comerciale (terțiare), culturale, de învățământ, de sănătate cu caracter ambulatoriu, de turism etc. Practic este vorba de o clădire cu funcțiuni mixte care va avea o înălțimea maximă de 2S+P+6E (25 metri), cu circulație și acces din strada Fabricii de Chibrituri. POT maxim propus 60%, CUT 2,8.

Staționarea autovehiculelor se va face în spații specializate dispuse la subsolul clădirilor, precum și locuri de parcare pentru biciclete amenajate la sol.

Zona Gării se aglomerează. Nou proiect imobiliar pe strada Fabricii de Chibrituri

Prin contractul de reabilitare urbană pe care Nord Conforest îl va încheia cu primăria, beneficiarul se angajează să reabiliteze zona verde de pe domeniul public, din profilul străzii Fabricii de Chibrituri – tronsonul dintre strada Gării și strada Steluței și să înierbeze și planteze 45 de arbori de tip catalpa bignonioides „nana”, arbori foioși decorativi, ce cresc până la 15 metri înălțime.

Totodată proprietarul terenului va ceda către primărie suprafața de teren necesară regularizării străzii Fabricii de Chibrituri, circa 48,5 mp, cu titlul de drum, suprafața care trebuie adusă la aceeași îmbrăcăminte asfaltică ca și strada Fabricii de Chibrituri, până la recepția construcției.

Vecinii viitorului proiect imobiliar au ridicat problema aglomerării traficului în zonă prin apariția acestei noi clădiri. Astfel, reprezentanții firmei Bendkopp Electro susțin că ar fi necesară o lărgire a părții carosabile la 3 benzi pentru că pe această stradă ”traficul este în permanență sufocat de numărul mare de mașini parcate pe carosabil, circulația nu se desfășoară pe ambele sensuri, ci doar alternativ, când există transporturi de gabarit mai mare”.

Aceștia au atras atenție că este nevoie și de mai multe locuri de parcare decât cele prevăzute în proiect.

Proiectantul, Bogart Construct a răspuns acestor solicitări astfel: ”propunerea de proiect a fost aprobată în Comisia de sistematizare a circulației, care nu a condiționat aprobarea obiectivului de lărgirea la 3 benzi a străzii Fabricii de Chibrituri”.

Nord Conforest îi are ca acționari principali pe frații Dorin și Emil Așchilean.

Zona fostei platforme Tehnofrig a devenit tot mai atractivă pentru dezvoltatorii imobiliari. Pe parcelele învecinate, investitorii de la GEAINV au două proiecte de ansambluri rezidențiale, unul în spatele magazinului Dedeman cu 4 clădiri de locuințe și birouri, dar și un magazin Lidl și un ansamblu peste râul Nadăs, cu 10 blocuri cu regim de înălțime de până la 8 etaje.

Comenteaza