Zonele în care masca ar putea să nu mai fie obligatorie. Bode: Se analizează renunțarea graduală

Zonele în care masca ar putea să nu mai fie obligatorie. Bode: Se analizează renunțarea graduală

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat luni că se analizează renunțarea graduală la purtarea măștii de protecție în anumite zone turistice.

Întrebat luni, în cadrul unor declarații făcute în fața MAI, dacă purtarea măștii la plajă rămâne obligatorie ministrul Lucian Bode a declarat că "portul măștii este obligatoriu și în fața Ministerului de Interne, și pe plajă, și la munte".

"Sigur că atunci când premierul Florin Cîțu a venit cu această perspectivă încurajatoare ca începând cu 1 iunie o parte din restricții să fie ridicate gradual, așa cum au fost și introduse, cu siguranță ne gândim și la acest aspect (la măștii pe plajă – n.r.), pentru că, în condițiile în care ajungi în vârful muntelui și porți mască sau stai pe plajă, intri în mare cu mască, din punctul meu de vedere, ca oameni normali ce suntem cu toții, ne gândim dacă este sau nu în regulă", a spus Bode.

Totodată, oficialul a mai subliniat și faptul că ceea ce a fost anul trecut la plajă, unde mii de oameni au stat unii lângă ceilalți fără mască, nu poate fi un lucru aprobat în acest an pentru că nu va ajuta la stoparea pandemiei.

"Erau mii de oameni unul lângă celălalt fără mască, asta nu înseamnă decât posibil focar. Aceste măsuri pe care le-a anunţat prim-ministrul, dublate de o campanie de imunizare de succes, minim 5 milioane de persoane vaccinate până în iunie şi peste 10 milioane la sfârşitul lunii iulie, pot conduce la o astfel de decizie, dar când vorbim magazinele se închid, conform reglementărilor, la ora 18,00 şi ora 20,00, în funcţie de indicele la o mie de locuitori, portul măştii este obligatoriu. (...) Dar, pas cu pas, gradual, aceste restricții sunt luate în calcul a fi ridicate și am dat acest exemplu, inclusiv masca în anumite condiții de distanțare, de respectare a regulilor de protecție sanitară, acest lucru poate fi luat în calcul", a mai adăugat Bode.

Comenteaza