Sute de mii de lei acordate din banii publici bisericilor-mamut, pentru Capitala Tineretului

Sute de mii de lei acordate din banii publici bisericilor-mamut, pentru Capitala Tineretului
După ce anul trecut a dat câte un milion de lei pentru continuarea construcţiei bisericilor-mamut din Mărăşti şi Mănăştur, Consiliul Local decide mâine câţi bani dă cultelor pentru că oraşul va fi capitală europeană a tineretului.

Cei mai mulţi bani ar urma să fie distribuiţi către culturile ortodox şi greco-catolic, câte 300.000 de lei. Cultul ortodox primeşte banii pentru construirea bisericii "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din Mănăştur, iar cel greco-catolic - pentru complexul bisericii greco-catolice de pe strada Moţilor.

Parohia romano-catolică "Sfântul Mihail" din piaţa Unirii, episcopia unitariană, biserica evanghelică luterană şi respectiv eparhia reformată din Ardeal primesc şi ele câte 70.000 lei. De asemenea sinagoga evreiască de pe Horea primeşte şi ea 20.000 de lei din banii publici administraţi de Consiliul Local.

Iată explicaţia pentru care se dau cele 900.000 de lei pentru biserici, din proiectul de hotărâre de Consiliu Local: "în contextul în care municipiul nostru va fi Capitală Europeană a Tineretului în anul 2015 şi îşi propune să obţină titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021, ar fi necesară executarea acestor lucrări de construcţie şi conservarea lăcaşurilor de cult".

Amintim, în februarie anul trecut Consiliul Local din Cluj-Napoca a decis să aloce câte un milion de lei pentru continuarea construcţiei la cele două biserici-mamut ale Clujului, ortodoxă în Mănăştur şi greco-catolică în Piaţa Cipariu.

Descarcă ataşat proiectul de Hotărâre a Consiliului Local

Comenteaza