E oficial: se reiau lucrările la Autostrada Transilvania VIDEO

E oficial: se reiau lucrările la Autostrada Transilvania VIDEO
Aşa cum ziuadecj.ro anunţa în 22 aprilie, lucrările la Autostrada Transilvania vor relua. Anunţul oficial a fost făcut luni în cadrul conferinţei PSD Cluj.

În data de 7 aprilie a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru secțiunea Gilău-Nădășelu.

„Premierul Victor Ponta demonstrează încă odată că dezvoltarea infrastructurii din Transilvania și Cluj sunt priorități guvernamentale, după ce Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale din România a primit undă verde pentru proiectarea și construcția Autostrăzii Transilvania, Sector 3A, Cluj Vest (Gilău) - Mihăiești, km 0+000 - km 25+500, tronson 3A1, km 0+000 - km 8+700", a declarat Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj.

Investiţia: 256 de milioane de lei

De asemenea, tronsonul Suplacu de Barcău - Borș intră în linie dreaptă după ce a fost cuprinşi în bugetul de venituri și cheltuieli ai Companiei Naționale de Autostrăzi 256,5 milioane de lei pentru construirea lui, iar autostrada Turda - Sebeș a intrat într-o nouă etapă, după ce s-au semnat contractele cu constructorii pentru tronsoanele 3 și 4, investiția finală fiind de peste 2,48 miliarde de lei.

Durata de realizare a proiectului tehnic este de 6 luni și durata de execuție a lucrărilor de 18 luni. Executantul este asocierea Spedition UMB - Tehnostrade. Firma Spedition UMB este controlată de unul dintre "regii asfaltului" din România, Dorin Umbrărescu.

Şantier inaugurat acum 10 ani

Proiectul de construire a Autostrăzii Transilvania, pe acest traseu, a fost început în 2004, iar până acum au fost daţi în folosinţă 52 din cei 415 km, între Câmpia Turzii şi Gilău, pentru 1,4 miliarde de euro. Autostrada de 415 km reprezintă o magistrală rutieră cu patru benzi, lăţimea platformei de 26 m, partea carosabilă cu două benzi pe sens cu o lăţime de 15 m, 300 de poduri, pasaje şi viaducte pe autostradă, 73 pasaje peste autostradă, 19 noduri rutiere.
 
Traseul parcurge ruta de la Braşov până la graniţa cu Ungaria şi deserveşte oraşele Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Oradea. Autostrada are opt secţiuni: Braşov - Făgăraş - 48,8 km, Făgăraş - Sighişoara - 53,3 km, Sighişoara - Ogra - 58 km, Ogra - Câmpia Turzii - 37,1 km, Câmpia Turzii - Cluj Vest - 52,5 km, Cluj Vest - Mihăileşti - 25,5 km, Mihăileşti - Suplacu de Barcău - 75,4 km, Suplacu de Barcău - Borş - 64,5 km.

Comenteaza