Sala Polivalentă, administrată pe modelul Cluj Arena. Când se instalează mult lăudatul cub video

Sala Polivalentă, administrată pe modelul Cluj Arena. Când se instalează mult lăudatul cub video
Consiliul Local (CL) va pune joi bazele societăţii care va administra Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca.

Modul în care sala Polivalentă din Cluj va fi administrată urmează să fie stabilit în această săptămână. Consilierii locali se vor întruni joi într-o şedinţă extraordinară a CL, pentru a aproba iniţierea demersurilor în vederea înfiinţării de către municipiul Cluj-Napoca, prin Consiliul Local, în colaborare cu Regia Autonomă a Domeniului Public, a unei societăţi care să aibă ca obiect de activitate administrarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. Modelul este clonat după Societatea Comercială Cluj Arena, condusă de Radu Raţiu, care administrează stadionul inaugurat în 2011.

În această săptămână vor începe demersurile pentru înfiinţarea unei societăţi pe modelul celei care se ocupă de Cluj Arena.

Sala Polivalentă a fost construită pe baza unei investiţii totale de 88 de milioane de lei, fără TVA, cu scopul de a găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale, precum şi congrese şi concerte. Capacitatea sălii este de peste 7300 de locuri, iar sala dispune şi de o tribună retractabilă care să permită accesul la concerte a 10000 de spectatori şi un parking de 445 de locuri.

În 2 august se va instala în Sala Polivalentă videoboxul. Este vorba de un cub media pe care se vor proiecta imagini HD.

Potrivit proiectului HCL, noua societate se va ocupa de organizarea, conducerea şi gestionarea activităţilor Sălii Polivalente, organizarea competiţiilor sportive şi punerea la dispoziţie a sălii pentru cluburile şi asociaţiile sportive, organizarea de concerte, închirierea spaţiului pentru organizarea de evenimente, identificarea şi soluţionarea problemelor de utilitate prin executarea la timp a lucrărilor de întreţinere şi reparaţii, întreţinerea şi exploatarea Săli Polivalente prin îmbunătăţirea, difersificarea şi dezvoltarea serviciilor oferite, administrarea spaţiilor, asigurarea integrităţii şi securităţii bunurilor materiale.

"Va fi o societate de acţiuni. Noi supunem spre mandatare iniţierea demersurilor pentru înfiinţarea societăţii. Se va stabili printr-o hotărâre de Consiliu Local comisia care va selecta candidaţii pentru Consiliul de Administraţie", a declarat Ovidiu Câmpean, director al Direcţiei Evenimente publice şi informare cetăţeni din cadrul Primăriei.

În cursul acestei săptămâni se numeşte comisia de selecţie care urmează să stabilească consiliul de aministraţie al noii societăţi. Conform reprezentanţilor Primăriei, RADP deţine 1% din acţiuni şi se va ocupa de întreţinerea unor spaţii. Cel mai probabil, societatea se va numi SC Sala Polivalentă, iar organigrama urmează să fie stabilită.

Lucrările Sălii Polivalente au fost demarate în anul 2011 şi urmează să se încheie în toamna acestui an, primarul Emil Boc declarând în urmă cu o săptămână că lucrările sunt în grafic şi totul se desfăşoară conform planului.

Deschiderea oficială ava avea loc în 31 octombrie, cu un concert susţinut de artistul britanic James Blunt. Concertul este organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TIMAF.

 

Comenteaza