Sume INCREDIBILE pe care le plăteşte Sala Polivalentă pentru curentul electric

Sume INCREDIBILE pe care le plăteşte Sala Polivalentă pentru curentul electric
Administraţia Sălii Polivalente plăteşte o sumă incredibilă pentru consumul de curent electric.

Reflectoare cu o putere de 2.000 de lucşi, la standarde europene, care se aprind la fiecare antrenament şi la fiecare meci. Şase centrale termice de aer pe curent electric, cu o capacitate de 380.000 de metri cubi de aer pe oră. O sumedenie de alte aparate băgate în priză, lumină în sala de sport secundară, în parcarea subterană, la vestiare, în zona de meeting/conferinţe, în băi, 98 de camere video care funcţionează non-stop şi un server care stochează imaginile timp de trei luni. Sala Polivalentă este un uriaş consumator de energie electrică. ZIUA de CLUJ a aflat ce conţineau ultimele două facturi de la Electrica ale sălii, iar sumele sunt indecent de mici: 115 lei pentru noiembrie, mai puţin decât un apartament cu două camere, şi 750 de lei pentru decembrie, cam cât un butic.

„În decembrie am ieşit scump, pentru că au fost multe evenimente şi a fost frig afară, aşa că a trebuit să pornim centralele de aer. Facturile viitoare vor fi semnificativ mai mici. Explicaţia este că avem panouri solare, iar în mod normal, la antrenamente, ceasul de curent nu se învârte. Avem cele mai moderne panouri fotovoltaice din România şi baterii foarte performante. Producem energie electrică multă, putem să dăm şi altora, dar încă legea nu ne permite să vindem", a explicat Ionuţ Rusu, şeful departamentului tehnico-administrativ de la Sala Polivalentă.

Rusu spune că obiectivul conducerii celei mai mari săli muiltifuncţionale din România este să obţină certificare de „clădire verde". „Avem toate şansele să obţinem certificarea, pentru că respectăm normele. Inclusiv apa pluvială este captată pe acoperiş şi folosită la băi", a dezvăluit şeful tehnico-administrativ.

70.000
de persoane au luat parte la evenimentele găzduite de Sala Polivalentă în cele patru luni scurse de la inaugurarea sa

Tarif pentru parcare din martie

Parcarea subterană a Sălii Polivalente este gratuită în prezent, dar nu pentru mult timp. Din martie, va exista un tarif de un leu pe oră, în timpul zilei. „Pentru noapte vrem să facem un tarif special, trebuie să ne gândim. Vom elibera şi abonamente pentru vecini, care ne-au întrebat în ce condiţii îşi pot parca maşinile în subteran", a spus Ionuţ Rusu. La evenimentele găzduite de Sala Polivalentă, parcarea va rămâne însă gratuită.

Handbal, tenis şi judo de mare performanţă

Administraţia sălii a semnat acorduri cu Federaţia Română de Handbal pentru două evenimente majore. În martie, la Cluj va avea loc Trofeul Carpaţi, la handbal feminin, la care vor participa naţionalele Germaniei, Braziliei, campioană mondială, Suediei şi României. De asemenea, tot aici va avea loc meciul de baraj al naţionalei feminine pentru calificarea la Campionatul Mondial, contra Serbiei. „Vom avea anul acesta un Campionat European sub 18 ani, de judo, discutăm pentru găzduirea unui feature de tenis şi sperăm să primim organizarea Campionatelor Europene de gimnastică", a declarat Cristina Petrovici, şeful departamentului de relaţii publice al Sălii Polivalente.

 

Comenteaza