Rectificare de buget la județ. Cine primește mai mulți bani

Rectificare de buget la județ. Cine primește mai mulți bani
Consilierii judeţeni se vor reuni în data de 30 iulie 2015 într-o şedinţă ordinară, iar printre proiectele de hotărâre supuse dezbaterii acestora se află şi rectificarea bugetului judeţului Cluj pe acest an.

Bani în plus pentru drumuri

În Referatul de aprobare a acestui proiect, preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan şi vicepreşedintele Horaţiu Cătărig informează că prin Programul naţional de dezvoltare locală, subprogramul "Infrastructură la nivel judeţean", pentru anul 2015, judeţului Cluj i-a fost repartizată suma de 1150,07 mii lei. Cei doi şefi ai executivului CJ Cluj propun colegilor din forul deliberativ ca aceşti bani să fie alocaţi Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) al judeţului Cluj, pentru mai multe obiective de investiţii.

Astfel, se propune alocarea a 58,93 de mii lei pentru proiectul "Finalizare lucrări infrastructură judeţeană de transport DJ 107 N-Băişoara-Valea Ierii", 420,89 mii lei pentru "Finalizare lucrări infrastructură judeţeană de transport DJ 109 B-Fundătura- Corneşti", 16,76 de mii lei pentru "Finalizare lucrări infrastructură judeţeană de transport DJ 108 C-Mănăstireni-Călata" , 174, 54 mii lei pentru "Finalizare lucrări infrastructură judeţeană de transport DJ 107 N-Gura Râşca-Someşul Rece" şi 478,95 mii lei pentru "Modernizare DJ 103 N Şaula limita judeţului Sălaj".

Aparatură medicală pentru Ginecologie I şi centrul de cercetare IMOGEN

Conducerea CJ Cluj mai arată că în luna iunie 2015 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca a solicitat pentru Clinica Obstetrică-Ginecologie I şi noua structură de cercetare creată IMOGEN, alocarea sumei de 157 mii lei pentru achiziţionarea de aparatură medicală, iar această sumă se va regăsi în poriectul de rectificare a bugetului pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca. Aceşti bani sunt alocaţi în urma redistribuirii sumei de 177 mii lei de la obiectivul de investiţii "Amenajare centru judeţean de conducere şi coordonare a intervenţiilor şi dispecerat integrat", al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Avram Iancu", pentru care acordul contractual a expirat în data de 16.02.2014.

Prin acelaşi proiect de hotărâre se propune şi modificarea bugetului unor instituţii publice finanţate integral sau parţial din venituri proprii.

Printr-o adresă trimisă la începutul lunii iulie 2015 CJ Cluj, Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca solicită aprobarea suplimentării bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 cu suma de 150 mii lei, precum şi virarea sumei de 500 mii lei, de la Titlul 20 "Bunuri şi servicii" la Titlul 70 "Cheltuieli de capital", în vederea efectuării unor lucrări pentru reabilitarea şi modernizarea corpului B Curte lumină şi pentru achiziţionarea de aparatură nemedicală.

Tot printr-o adresă de la începutul lunii iulie 2015, Filarmonica de Stat Transilvania Cluj solicită suplimentarea bugetului total de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 cu suma de 50 mii lei, sumă provenită de la Agenţia Fondului Cultural Naţional Bucureşti pentru Festivalul Toamna Muzicală Clujeană, ce urmează să se desfăşoare în luna octombrie 2015.

Ca urmare a acestor demersuri, conducerea CJ Cluj a propus suplimentarea bugetului total de venituri şi cheltuieli pe anul 2015 pentru cele două instituţii.

 

 

 

 

Comenteaza