„Buftea de Cluj" are un nou constructor. Va fi gata la jumătatea anului viitor

„Buftea de Cluj
Unul dintre proiectele primăriei clujene derulat cu fonduri europene se va finaliza la anul. Noul constructor de-abia a fost anunţat.

Este vorba de Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative (CREIC), numit de presă şi „Buftea de Cluj", realizat în procent de circa 60 la sută.

În şedinţa Consiliului Local de miercuri, primarul Emil Boc a anunţat că o firmă clujeană este câştigătoarea licitaţiei pentru restul de lucrare, este vorba de TCI Contractor General SA.

Contractul de execuţie, în valoare de peste 42 de milioane de lei fără TVA a fost semnat în 2013 cu asocierea Valve International - RDV Construct / White Star International - Team NetEngineering.

Contractul cu vechiul executant a fost reziliat în primăvara acestui an, după ce liderul asocierii, Valve Internaţional, a intrat în insolvenţă. În luna iulie municipalitatea a scos la licitaţie partea de lucrări care a mai rămas de executat. Cinci firme de construcţii, dintre care patru din Cluj şi una din Botoşani au depus oferte pentru continuarea lucrărilor până la termenul limită de la sfârşitul lunii august.

Potrivit primarului Emil Boc, termenul de finalizare la „Buftea de Cluj" va fi luna iulie a anului 2016.

Pentru partea rămasă neexecutată, primăria nu va mai putea accesa fonduri europene pentru acest proiect după 31 decembrie 2015 şi va trebui să susţină din fonduri proprii restul de lucrare.
TCI Contractor General SA este executant la un alt obiectiv al primăriei pe fonduri europene din Lomb, Centrul de sprijinire a afacerilor Tehnologie, Evoluţie, Antreprenoriat, Microîntreprinderi (TEAM).

 

 

Etichete
Comenteaza