Alin Tişe, acuzaţii grave la adresa PSD, în cazul stadionului. Vezi şi replica şefului PSD Cluj

Alin Tişe, acuzaţii grave la adresa PSD, în cazul stadionului. Vezi şi replica şefului PSD Cluj
Reprezentanţii PNL şi PSD continuă schimbul dur de replici pe tema transferului stadionului de la Consiliul Judeţean (CJ) Cluj la Primăria Cluj-Napoca.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, a declarat vineri la postul de radio Realitatea FM că atât el cât şi primarul Emil Boc vor continua demersurile pentru a trece stadionul Cluj Arena din proprietatea publică a judeţului tot în proprietatea publică, dar a municipiului.

Domnul primar Emil Boc va relua proiectul, undeva în august sau la început de septembrie, noi de asemenea vom trece această arenă in domeniul public al judetului si dacă primăria va aproba trecerea în proprietatea publică a municipiului, noi vom trece să votăm predarea în proprietate publică", a afirmat Alin Tişe.

„PSD-ul doreşte ca acest stadion să rămană într-o stare de incertitudine"

Emil Boc şi Alin Tişe consideră că aceasta ar fi cea mai bună formulă pentru noua arenă a Clujului, să fie în proprietatea publică a municipiului Cluj-Napoca şi să fie administrată împreună cu Sala Polivalentă, pentru o mai mare eficienţă. „Noi am spus împreună cu domnul Boc că ideal ar fi ca stadionul să fie administrat împreună cu polivalenta, pentru a putea aduce cât mai multe evenimente şi cât mai mulţi bani în judeţ şi municipiu.Vreau să vă spun că toate stadioanele municipale din ţară sunt la primării, numai al nostru este la Consiliul Judeţean, sigur CJ Cluj l-a construit , însă e vorba tot de banii clujenilor iar dincolo de orgolii trebuie să ne gândim la administrarea eficientă a arenei", este de părere şeful administraţiei judeţene.

Primarul Emil Boc a venit cu un proiect de hotărâre în consiliul local municipal acum o săptămână, însă din cauza unor absenţe ale consilierilor liberali şi din cauza abţinerii consilierilor PSD, proiectul a picat la un singur vot difrenţă, pentru că era nevoie de o majoritate calificată de două treimi.

Alin Tişe a vorbit la Realitatea FM Cluj şi despre votul PSD în acest caz. „Aici e vorba de o politizare a subiectului, pentru că PSD-ul doreşte ca acest stadion să rămană într-o stare de incertitudine şi să ne atace în permanenţă că el nu este funcţional şi că el nu produce profit.
Noi nu putem să acceptăm această stare de incertitudine pe care ei şi-o doresc. Dacă doresc binele stadionului, să spună că nu doresc în varianta asta, dar că doresc într-o altă variantă, B. Să ne spună ce vor ca alternativă, dar nu aşa. Eu vreau să găsim cea mai bună solutie, cred ca oamenii s-au săturat de politica asta ieftină, spui „nu" doar ca să fii în opoziţie
", a afirmat Alin Tişe.

„Nu pot să votez în baza unei discuţii în familie, la o cafea, între naşul Boc şi finul Tişe"

Liderul interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, care este consilier local şi care a fost unul dintre cei care s-au abţinut la vot la proiectul primarului Emil Boc în cazul Cluj Arena, spune că aleşii municipali ai PSD aşteaptă mai multe explicaţii de la primar şi de la şeful judeţului, despre avantajele transferului stadionului la primărie. „Situaţia stadionului Cluj Arena noi o tratăm cu maximă responsabilitate. În primul rând trebuie să clarificăm raportul juridic şi financiar în privinţa acestui transfer, şi înainte de orice dispute politice sterile, este nevoie de o dezbatere publică. Cred că o decizie de o asemenea importanţă trebuie dezbătută în spaţiul public şi nu poate fi luată la o cafea scurtă între finul Alin Tişe şi naşul Emil Boc. Eu nu spun că este greşit sau că este corect procedeul, doar că nu pot să votez în orb, şi că înainte să votez ceva trebuie să mă documentez. Nici Emil Boc, nici Alin Tişe nu au prezentat explicaţii coerente, eu nu pot să votez în baza unei discuţii în familie, la o cafea, între naş şi fin.E inadmisibil ca o decizie de o asemenea greutate să nu fie explicată clujenilor", a spus liderul interimar al PSD Cluj.

Horia Nasra a mai afirmat că o asemenea decizie trebuie bine fundamentată financiar şi juridic. „Dumnealor au condus consiliul judeţean, dumnealor au avut directorul şi preşedintele consiliului de administraţie şi mai lipeşte să spună că PSD-ul e de vină pentru datoria de 15 milioane de lei a societăţii care administrează stadionul. Noi ne-am abţinut în prima fază pentru că nu poţi să votezi în baza unei discuţii în familie între domnii Boc şi Tişe. Noi trebuie să votăm în baza unui fundament financiar, juridic. Până atunci eu nu pot să votez pentru că mi-a spus Emil Boc că este bine aşa", a conchis liderul social-democraţilor clujeni.

Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe a spus că în cazul în care Consiliul Local Cluj-Napoca nu va vota pentru preluarea stadionului, forul judeţean are două soluţii alternative. „Prima ar fi externalizarea administrării stadionului către un privat, care probabil va face niste tarife mai mari, ca să aibă de unde administra arena , şi va plăti o redevenţă pe lună sau pe an către bugetul Consiliului Judeţean. De exemplu, Primăria Bucuresti plăteşte ea 170.000 euro pe lună către o firmă privată pentru administrarea Arenei Naţionale. Cea de-a doua variantă ar fi trecerea administrării arenei la CJ Cluj, dar atunci aceşti oameni care lucrează la stadion vor trebui platiţi în fiecare lună, din bani publici, pentru a putea menţine arena în stare de funcţionare. În jur de 60.000 de euro va trebui să cheltuim în fiecare lună la Cluj Arena. Toată lumea critică acum societatea de administare, dar ei dacă nu aveau acel impozit, nu ar fi ajuns să acumuleze datorii. Vreau să vă spun că în ultimii ani această societate nu a primit nici un ban de la bugetul Consiliului Judeţean", a explicat Alin Tişe.

Pe de altă parte, Alin Tişe a dat asigurări că gazonul Cluj Arena va fi refăcut pe banii organizatorilor Untold şi că suprafaţa de joc va arăta foarte bine la meciul internaţional de fotbal România-Muntenegru, din 4 septembrie. Tişe a spus că joi a fost în vizită pe Cluj Arena secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Fotbal, căruia i s-a explicat în detaliu procedura de refacere a gazonului.

 

 

 

 

 

Comenteaza