Bugetul judeţului Cluj pe 2017. Unde se investesc cei mai mulţi bani

Bugetul judeţului Cluj pe 2017. Unde se investesc cei mai mulţi bani
Bugetul general al Judeţului Cluj pe anul 2017 este în sumă de 1 miliard de lei, conform proiectului ce urmează să fie discutat şi aprobat în şedinţa din 31 martie.

Bugetul local al Judeţului Cluj pe anul 2017 este de peste 621 de milioane de lei, din care circa 401 milioane de lei la secţiunea de funcţionare, iar 220 de milioane de lei la secţiunea de dezvoltare.

Obiectivul de investiţii spre care se vor duce cei mai mulţi bani ai CJ Cluj în 2017, 137 de milioane de lei, dar care ulterior vor fi rambursaţi de Uniunea Europeană, este proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor (SMID). Proiectul include construcţia Centrului de Management Integrat al Deşeurilor (CMID), dar şi închiderea vechilor rampe de gunoi ale judeţului, inclusiv cea de la Pata Rât şi construirea de drumuri de acces la Staţiile de transfer din Gherla, Huedin şi Mihai Viteazul.

Modernizarea drumurilor judeţene este un alt obiectiv important care va fi finanţat consistent prin bugetul forului judeţean din acest an. Valoarea totală a lucrărilor de modernizare și reabilitare a drumurilor județene propuse a fi executate în anul 2017 este de nu mai puțin de 103 milioane de lei cu TVA inclus. 75 de milioane de lei din această sumă este din creditul de 225 de milioane contractat de la CEC Bank de CJ Cluj.

Printre obiectivele prioritare de finanţare ale judeţului în anul curent se regăsesc Parcurile Industriale Tetarom. Cei mai mulţi bani, aproape 20 de milioane de lei, vor fi alocaţi pentru consolidarea versantului din zona Tetarom I, afectat de alunecări de teren. În buget mai sunt prevăzuţi aproape 5 milioane de lei pentru finalizarea proiectului pe fonduri europene de extindere a Parcului Industrial Tetarom I. Pentru realizarea Parcului Industrial Tetarom IV din Feleacu au fost prevăzuţi 5,6 milioane de lei, iar pentru realizarea unor studii despre Parcul Industrial Tetarom V din Câmpia Turzii au fost alocaţi 100.000 de lei.

La capitolul "Sănătate", Consiliul Judeţean Cluj a alocat suma de 4,9 milioane de lei către unităţi sanitare, pentru lucrări de reparaţii curente şi capitale, investiţii şi dotări cu echipamente medicale. Cea mai mare sumă, 1,15 milioane de lei, urmează să fie alocată Spitalului Clinic de Boli Infecţioase pentru finanţarea lucrărilor de reparaţii capitale şi modernizarea farmaciei, extinderea şi modernizarea laboratoarelor de analize medicale, modernizarea cabinetelor medicale din Ambulatoriul Integrat de pe Calea Moţilor, asistenţă tehnică precum şi achiziţionarea unui aparat de ecografie.

În cazul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii, suma prevăzută este de 975.000 de lei, ce urmează să fie folosită pentru finanţarea dotării cu un aparat de rezonanţă magnetică nucleară. Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello urmează a-i fi alocaţi 887.000 de lei pentru decontarea asistenţei tehnice şi realizarea lucrărilor de reabilitare şi amenajări interioare la clădirea principală a Secţiei de Pneumologie TBC Săvădisla, precum şi pentru dotarea spitalului cu un computer tomograf. Institutului Inimii Niculae Stăncioiu urmează a-i fi alocaţi 500.000 de lei pentru achiziţia unui aparat digital de radiodiagnostic fix mobil, precum şi pentru reparaţii curente la Secţia de Cardiologie nr. II.

 

 

 

Comenteaza