Clujul își ridică trei săli de sport din fonduri europene

Clujul își ridică trei săli de sport din fonduri europene
Municipiul Cluj-Napoca va folosi fonduri europene provenind din două axe ale Programului Operațional Regional pentru realizarea a trei noi săli de sport.

Clujul este oraș al sportului în 2018 și va investi în trei săli de sport care nu vor fi terminate în acest an. În fapt, sunt trei școli care urmează să fie modernizate și vor avea inclusiv săli noi de sport. Acestea ar urma să beneficieze de finanțare din fonduri europene provenind din două axe ale Programului Operațional Regional.

Astfel, Școala Gimnazială „Nicolae Iorga", din Iris, și Seminarul Teologic Ortodox vor fi modernizate din bani solicitați pe Axa 10 - 10.1 din POR, "Investiții în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare", iar Colegiul Tehnic Ana Aslan, de pe strada Decebal, va fi reabilitată pe Axa prioritară 4, Obiectivul specific 4.4 "Creșterea calității infrastructurii în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie şi sprijinirea participării părinţilor pe piaţa forţei de muncă".

"Dorim să realizăm săli de sport, la toate aceste școli. În plus, vom moderniza și clădirile existente, respectiv le vom extinde cu noi corpuri sau prin supraetajare", a explicat Ovidiu Cîmpean, director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

Pe lângă cele trei școli, municipalitatea are pe radar modernizarea a încă două școli, câștigătoare ale programului de bugetare participativă. Școala Gimnazială "Nicolae Titulescu", din Gheorgheni, a obținut cele mai multe voturi și se dorește mansardarea clădirii principale, dar și a sălii de sport; Școala "Ion Creangă", din Mănăștur, are și ea planuri de mansardare.

În 2016-2017, Primăria a modernizat alte trei școli, parțial pe fonduri europene. Este vorba despre Liceul Teoretic "Avram Iancu", Școala Gimnazială "Ion Agârbiceanu" și Liceul Teoretic "Mihai Eminescu", care au beneficiat de noi corpuri de clădire, extinderea clădirilor existente și extinderea sălilor de sport, dar și de modernizarea dotărilor didactice. Bugetul total al proiectului, pentru toate cele trei unităţi de învăţământ, a fost de peste 14 milioane euro.

Comenteaza