Schimbări politice la hotelul Consiliului Judeţean Cluj. Cum îşi împart partidele funcţiile

Schimbări politice la hotelul Consiliului Judeţean Cluj. Cum îşi împart partidele funcţiile
Hotărârile Consiliului Judeţean (CJ) Cluj privind numirea unor noi membri în consiliile de administraţie ale regiilor şi societăţilor aflate în subordine continuă să facă valuri.

Fostul viceprimar al Dejului, noul director de la „Casa Tineretului"

Chiar dacă cea mai mediatizată situaţie a fost cea de la Aeroportul Cluj, unde au existat schimburi dure de replici între directorul David Ciceo şi preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, iar hotărârea a fost suspendată, la o altă entitate subordonată, o hotărâre similară a dus la schimbarea din funcţie a directorului general.

Este vorba despre societatea Univers T SA Cluj, unde odată cu intrarea in vigoare a hotărârii de numire a unor noi administratori şi încheierea mandatului celor vechi, s-a încheiat şi contractul de mandat al fostului director general, Valentin Lungu, care a fost numit de noul CA în funcţia de director adjunct interimar, până la finalizarea concursului pentru posturile de director şi director adjunct.

Director general interimar al Univers T a fost numit Aurelian Mureşan, fost viceprimar al Dejului până în anul 2016, din partea PNL, şi vicepreşedinte al PNL Dej, care iniţial a fost numit membru în CA, dar ulterior şi-a dat demisia din această calitate, pentru a putea exercita funcţia de director general.

Valentin Lungu şi Viorel Luca, directori adjuncţi

Întrebat de ZIUA de CLUJ dacă va concura pentru postul de director general la concursul care se va organiza, Lungu a declarat că a avut performanţe economice cât timp a fost la conducerea societăţii în ultimii ani şi că va concura atât pentru postul de director general, cât şi pentru cel de director adjunct. Menţionăm că Valentin Lungu este membru PNL.

Este de reţinut faptul că dintre toţi directori de regii şi societăţi aflate în subordinea CJ Cluj, Valentin Lungu este singurul care şi-a pierdut funcţia de director general, până în prezent, după intrarea în vigoare a hotărârii de numire a unor noi membri CA.

Fostul director adjunct Viorel Luca, membru PSD, a rămas interimar pe această funcţie până la finalizarea concursului.

„Se numesc în calitate de administratori neexecutivi în Consiliul de administrație al societății Univers T S.A., următoarele persoane:

a) domnul Mureșan Aurelian Călin
b) doamna Marchiș Angela-Felicia
c) domnul Ghițea Gabriel Dănuț
d) doamna Nagy Ildikó

(2) Se numesc în calitate de administratori provizorii, începând cu data semnării contractului de mandat și până la finalizarea procedurii de selecție, dar nu mai mult de 4 luni, următoarele persoane:
a) domnul Cernea Sandu Cristian
b) doamna Zanc Angela
c) domnul Ilieș Vasile
(3) Mandatul administratorilor numiți conform alineatului (1) este de 4 ani, începând cu data de 17.10.2017", a decis CJ Cluj, prin hotărârea numărul 222 din 22 septembrie 2017.

Şi la conducerea Grand Hotel Italia şi în CA la Univers T

Dintre aceşti administratori neexecutivi ai Univers T, cea mai interesantă situaţie este cea a doamnei Marchiș Angela-Felicia, care este şi director general al unei unităţi hoteliere din Cluj, Grand Hotel Italia, adică concurent al Univers T. Intr-o declaratie pentru ZIUA de CLUJ, Angela Marchis a spus ca societatea pe care o conduce nu este concurent direct al Universt T si ca Grand Hotel Italia are 5 stele, o alta infrastructura si alti clienti. "Ar fi bine ca tot mai multi profesionisti din domeniu sa fie cooptati in Consiliile de Administratie la aceste societati. Eu cred ca pot fi de folos Univers T prin experienta dobandita in mediul privat din industria hoteliera", a mai precizat directorul Grand Hotel Italia.

Potrivit site-ului societăţii, actualul preşedinte al CA la Univers T este Farkas Marius. Membru al CA este şi Daniel Vaman, vicepreşedinte al PNL Cluj-Napoca. Un alt membru al CA este Gabriel Dănuț Ghițea, care este preşedinte interimar al PSD Huedin.

În toamna anului trecut, Camera de Comerț și Industrie a României a premiat complexul hotelier Univers T din Cluj pentru rezultatele economice obținute în 2016. Univers T s-a aflat, pentru al treilea an consecutiv, pe locul I în Topul Național al Firmelor, realizat de Camera de Comerț și Industrie a României, la secțiunea turism, categoria întreprinderi mijlocii.

Comenteaza