1 din 11, pentru Kogălniceanu. Clujenii află luni care este proiectul câștigător pentru amenajarea urbană a zonei

1 din 11, pentru Kogălniceanu. Clujenii află luni care este proiectul câștigător pentru amenajarea urbană a zonei
| Foto: Arhiva

Concursul de proiecte pentru modernizarea străzii Mihail Kogălniceanu și a arterelor adiacente este este realizat de Ordinul Arhitecților din România, filiala Transilvania, în colaborare cu Primăria Cluj-Napoca.

Miza concursului constă în formularea unei soluții arhitectural-urbanistice, contemporană, discretă și respectuoasă față de patrimoniul construit, de transformare a străzii Mihail Kogălniceanu într-un spațiu public de bună calitate, sigur, confortabil și adaptabil.

Obiectivul principal al concursului este reamenajarea spațiului public al străzii Mihail Kogălniceanu și a străzilor adiacente: Universității, Em. de Martonne, axa nord-sud alcătuită din străzile János Bolyai – Hermann Oberth – Kovács Dezsö, Gaál Gábor și Baba Novac, inclusiv Piața Cipariu – tronson Turnul Croitorilor.

În concurs au fost înscrise 11 proiecte care au fost jurizate de arhitecții și urbaniștii Kázmer Kovaci, Johannes Bertleff, Raluca Munteanu, Rudolf Gräf, Ligia Subțirică, Pieter Uyttenhove, Stefano D`Avino, Andrei Cebotaru și Matei Bogoescu. 

Premiile acordate sunt:

Premiul I - valoarea contractului de proiectare - 755 000 lei fără TVA

Premiul II - 60 000 lei

Premiul III - 30 000 lei

În toamna anului trecut, clujenii au fost chemaţi la o dezbatere publică privind revitalizarea străzii Mihail Kogălniceanu și a pieței Universității, în cadrul Centrului de Inovare şi Imaginaţie Civică.

Comenteaza