10 ani de când Clujul a devenit oraș european. Dezbatere cu cetăţenii

10 ani de când Clujul a devenit oraș european. Dezbatere cu cetăţenii
Comitetul Regiunilor (CoR) organizează, pentru prima dată în România, la Cluj-Napoca, o dezbatere cu cetățenii pe tema „Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei - 10 ani de când Clujul a devenit un oraș european".

La eveniment vor participa primarul Clujului, Emil Boc şi președintele CoR, Markku Markkulla. Acest dialog va avea loc în contextul în care, în perioada 10-14 iunie Clujul se transformă într-o adevărată platformă europeană de dialog, găzduind evenimente importante în domeniul inovației și comunicării - Conferința Comisiei Europene Open Innovation 2.0, tabără de dialog inovativ și Întâlnirea europeană a clusterelor inovative.

Publicul anticipat al acestui eveniment este reprezentativ pentru comunitatea clujeană și va fi format din studenți, membri ai societății civile, organizații nonguvernamentale, reprezentați ai proiectelor din zona de start-up, antreprenori locali.

Scopul acestui eveniment este de a iniția dezbateri privind modul în care Europa este percepută la nivel local în această parte a Uniunii, precum și de a iniția un model ușor de replicat pentru comunitățile învecinate, privind inițierea unui dialog pe temele europene care îi preocupă pe cetățenii statelor membre.

Având în vedere apropierea momentului în care România va prelua președinția UE, în 2019, precum și contextul din ce în ce mai digital al lumii în care trăim, dialogul cu cetățenii va aborda problema coeziunii europene în viitor și va crea premise care să permită participanților să se simtă implicați, să poată contribui de la nivel local și regional pentru rezolvarea "probelor" cu care reprezentanții politici ai UE se confruntă în această perioadă, în încercarea de a o menține cu adevărat unită.

Formatul va fi acela al unei dezbateri de maximum două ore, va fi inițiat prin susținerea unor prezentări ale invitaților, urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri, implicarea directă și exprimarea liberă fiind încurajate și susținute.

Comenteaza