110 locuri noi în creşele clujene

110 locuri noi în creşele clujene
Anul acesta, creşele din Cluj vor oferi peste 800 de locuri.

110 locuri noi vor oferi creşele clujene. Numnărul de locuri a crescut an de la an, ajungând de la 400, în 2007, până la peste 800, anul acesta, iar reprezentanţii Primăriei spun că anul viitor, prin finalizarea lucrărilor la două noi creşe (pe strada Coastei şi pe str. Grigore Alexandrescu), vor fi peste 1.000 de locuri.

Circa 50 de locuri s-au creat în Mănăştur, prin extinderea clădirii existente pe strada Meziad cu peste 500 mp. Practic a fost dublată atât suprafaţa clădirii cât şi locurile disponibile în creşă.

În cadrul aceluiaşi proiect a fost extinsă şi bucătăria astfel încât să permită deservirea a încă trei creşe, care nu dispun de bucătărie proprie. 

Alte 60 de noi locuri au fost create şi în cartierul Gheorgheni, la creşa nr. 1 de pe Aleea Băiţa, de această dată prin preluarea întregului spaţiu destinat iniţial creşei, care fusese la începutul anilor 90, când creşele erau neocupate, oferit spre închiriere unor fundaţii.

Odată cu expirarea contractelor de închiriere s-au eliberat spaţii în suprafaţă de 454 mp, care au permis creşterea numărului de grupe la aproape dublu. Înainte de extindere era doar 80 de copii înscrişi în această creşă, iar din septembrie vor putea beneficia de îngrijire de calitate 140 de copii. Au fost create astfel trei noi grupe, din care una este specială pentru sugari (copii între 6 luni -1 an) fiind dotată cu mobilier adecvat. 

 

Comenteaza