13 milioane de euro costă Park & Ride-ul de lângă aeroport. Cu Centrul de Expoziţii cu tot

13 milioane de euro costă Park & Ride-ul de lângă aeroport. Cu Centrul de Expoziţii cu tot

Președintele Consiliului Județean (CJ), Alin Tișe, a anunțat, la ZIUA LIVE, suma necesară pentru realizarea proiectului Park & Ride de lângă Aeroportul Cluj, care include şi Centrul de Expoziții, Târguri și Congrese (CETC).

Șeful forului administrativ județean a explicat cepresupune conceptul și ce beneficii va avea pentru clujeni. „Acest Park & Ride presupune realizarea la intrarea în Cluj-Napoca, în zona aeroportului, a unei investiții importante. O parcare de 12 ha va asigura peste 1.000 de locuri de parcare în prima etapă, iar în etapa a doua acest Park & Ride se va extinde cu CETC, care va fi cel mai mare de acest gen din țară.

Park & Ride-ul este important în prima fază pentru că, prin amplasarea sa pe direcția Dej - Cluj-Napoca, va rezulta o scădere a presiunii pe locurile de parcare din municipiu și o reducere a poluării generate de traficul rutier”, a declarat Alin Tișe.

Valoarea acestui proiect este de 13 milioane de euro, iar suma, cel puțin până în momentul de față, pare că va fi suportată din bugetul CJ. Tișe a vorbit și despre mutarea sediului Serviciului de Permise și Înmatriculări într-un spațiu nou.

„Totodată, vom încerca să ajutăm și Prefectura Cluj să mute serviciul de permise și înmatriculări în această clădire nouă pe care noi o vom face. Vom acorda în comodat un spațiu suficient, astfel încât Serviciul de Permise și Înmatriculări să poată face performanță. Acesta funcționează acum într-un spațiu deja impropriu și prea mic. Noul spațiu va fi generos și având parcarea existentă vom putea ajuta Prefectura să se mute, cheltuiala fiind în totalitate a CJ”, a precizat Alin Tișe.

Preşedintele CJ Cluj a afirmat că proiectul avansează, au fost făcute studiile, iar Primăria Cluj-Napoca va emite autorizația de construire, după care va fi lansată licitația de execuție. Termenul de realizare va fi maxim de doi ani, cu tot cu CETC, unde se încearcă găsirea unui partener privat.

„În principal, ne interesează ca în prima etapă să asigurăm cele 1.000 de locuri de parcare cât mai repede, pentru ca municipiul să-și poată regândi traficul. E o necesitate pentru oraș și pentru decongestionarea traficului”, a explicat Alin Tişe. El a spus că Park & Ride înseamnă mult mai mult decât o parcare.

„Pe lângă aceste locuri, va mai avea stație pentru mijloacele de transport în comun. De asemenea, va avea stație de reîncărcare a mașinilor electrice, stație de biciclete sau clădiri adminstrative care deservesc aceste modalități de deplasare. Este un complex multifuncțional, care va oferi oamenilor ce intră în Cluj-Napoca soluții alternative de deplasare în oraș”, a spus Tișe.

Comenteaza