1,6 milioane de euro pentru administrarea reţelei de biciclete

1,6 milioane de euro pentru administrarea reţelei de biciclete
Primăria mobilizează resurse publice pentru administrarea reţelei de biciclete, peste 7,2 milioane de lei. Licitaţia va avea loc la finalul lunii aprilie şi implică un contract pe patru ani.

Municipalitatea clujeană a obţinut o prelungire până în primăvara lui 2014, pentru a implementa reţeaua de staţii self-service de biciclete, piste şi trasee pentru biciclişti. Pistele şi-au schimbat traseul, motiv pentru care firma aflată în contract cu municipalitatea, Viacor Engineering, nu s-a putut achita la temen în 2013.
Primele biciclete vor putea fi folosite de clujeni de Zilele Oraşului, în luna mai, după cum a explicat Ovidiu Câmpean, şeful Direcţiei de comunicare, relaţii comunitare şi turism din cadrul primăriei.

Reţeaua pe care primăria trebuie să o realizeze implică crearea a 50 de puncte pentru închirierea bicicletelor (din care 43 în Cluj-Napoca şi restul în comunele Apahida şi Floreşti) şi dotarea acestora cu 500 de biciclete, dar şi trasarea unei rute speciale pentru biciclişti între Apahida, Cluj-Napoca şi Floreşti (14 kilometri de piste). Proiectul este unul cu finanţare europeană, în valoare totală de 14 milioane de lei. Contractul cu Viacor Engineering a fost încheiat la 11,9 milioane de lei şi implică realizarea efectivă a reţelei.

"Fiind un sistem complex este nevoie de administrarea acestei reţele. Trebuie asigurate servicii, de la repararea bicicletelor până la mutarea lor în staţii în funcţie de necesar. Pentru administrarea acestui sistem se face licitaţie, din fonduri de la bugetul local", a explicat Câmpean.

Primăria a scos la licitaţie contractul pentru operare şi întreţinere sistem de bike sharing Cluj. Procedura este în sistem electronic, cu data limită 24 aprilie pentru depunerea ofertelor în Sistemul Electronic pentru Achiziţiile Publice (SEAP). Contractul este evaluat la peste 7,2 milioane de lei şi implică încheierea unui acord cadru pe paru ani cu firma care va oferi cel mai mic preţ. Anual, primăria nu va plăti câştigătorului mai mult de 1,8 milioane de lei, în baza contractelor subsecvente.

 

Comenteaza