2 milioane de euro pentru infrastructura rutieră din Baciu

2 milioane de euro pentru infrastructura rutieră din Baciu
| Foto: Primăria Cluj

Primăria Baciu se pregăteşte să dea drumul şantierului ce promite decongestionarea traficului din comună spre oraşul Cluj-Napoca. Un alt proiect de infrastructură se pregăteşte să-şi afle câştigătorul.

Licitaţia în valoarea de 1 milion de euro, fonduri UE obţinute prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), a fost demarată încă din luna iunie 2017 şi câştigată de SC AGM Group SRL din Câmpia Turzii, însă a fost contestată de o altă firmă participantă la procedura de achiziţie publică. Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNASC) a decis în favoarea administraţiei băcene, actele care atestă decizia fiind aşteptate de edilul comunei pentru a putea semna contractul cu firma câştigătoare şi a da drumul lucrărilor.Termenul de execuţie este de un an de zile.

"Când vine hârtia de la CNASC voi semna contractul şi ordinul de începere al lucărilor. Nu pot să aştept să vină iarna peste noi. Este a treia încercare de blocare a investiţiei, dar CNASC ne dă nouă dreptate. Avem banii în conturi şi nu îi putem folosi. Vorbim despre o lucrare prioritară pentru Baciu", a declara edilul comunei, Ioan Florin Mureşan.

Lucrările la modernizarea a 8,14 km de drum agricol în comuna Baciu din judeţul Cluj prevăd ca 3,8 km să fie folosiţi ca o alternativă de ieşire la drumul naţional extrem de aglomerat.

“În cadrul proiectului este cuprins un drum de legătură între strada Cometei și Valea Seacă prin zona Iertaș. Avem în vedere modernizarea din fonduri proprii a drumului de la Strada Cometei – până la intersecția străzilor Neptun cu Jupiter. Acest drum va fi o variantă care va lega Cartierul Nou de Strada Valea seacă pe o lungime de 3,74 km și va putea prelua traficul de pe străzile Neptun, Cometei, Privighetorii, Castanilor și Aluniș. 3,2 km vor fi modernizați prin fonduri PNDR din proiectul menționat mai sus, iar 0,54 km vor fi modernizați din fonduri proprii. Se are în vedere și racordarea rețelei existente de străzi cu acest drum respectiv străzile Neptun, Cometei, Privighetorii, Castanilor și Aluniș prin modernizarea porțiunilor neasfaltate”, se arată pe site-ul Primăriei Baciu.

O altă licitaţie în valoare de 1 milion de euro se pregăteşte să-şi afle câştigătorul. Este vorba despre modernizarea drumurilor de intravilan, un proiect ce vizează 6-7 kilometri de drum și 3 kilometri de drumuri noi înființate ce vor face legătura între localitatea de reședință Baciu și satele aparținătoare comunei."Două firme se află în faza de evaluare financiară", a punctat reprezentantul Primăriei Baciu.

Comenteaza