Video 2 milioane de euro pentru mobilier în 64 de școli din Cluj-Napoca. Boc: "Astăzi am semnat contractul"

2 milioane de euro pentru mobilier în 64 de școli din Cluj-Napoca. Boc: "Astăzi am semnat contractul"
| Foto: captura video

Primarul Emil Boc a semnat luni un contract de 2 milioane de euro pentru dotarea cu mobilier a 64 de școli din Cluj-Napoca. Acesta face parte dintr-un contract de 9 milioane de euro, bani din PNNR pentru dotarea școlilor din municipiu cu echipamente didactice.

"Am semnat astăzi un contract de 2 milioane euro pentru dotarea cu mobilier a 64 școli din Cluj-Napoca. Acest contract face parte dintr-un proiect mai mare cu fonduri europene câștigat de Primărie - în valoare de 9 milioane euro - prin care aducem dotări moderne în școlile din fiecare cartier", a anunțat Emil Boc.

Potrivit primarului, în urma analizei realizate împreună cu Inspectoratul Județean Școlar Cluj pentru a identifica nevoile școlilor din Cluj-Napoca, în proiectul cu finanțare europeană au fost cuprinse:

- echipamente pentru 819 săli de clasă
- 35 laboratoare de informatică
- 36 laboratoare de științe
- 19 cabinete școlare
- 49 cabinete de asistență psihopedagogică
- 27 săli de sport
- 6 ateliere de practică
din 64 școli clujene.

"Astfel, Primăria investește în continuare în modernizarea școlilor. Această finanțare din PNRR ne permite să aducem în școli echipamente precum laptopuri și tablete moderne, dotări speciale pentru laboratoare precum cele de chimie sau fizică și tot ce au nevoie elevii pentru un act educațional de calitate, la standarde europene", a transmis primarul.

"Educația este și rămâne pe primul loc la Cluj"

"Angajamentul primăriei pentru educație rămâne unul ferm. La Cluj, Educația este pe primul loc: 

- min. 20% din taxele și impozitele plătite de clujeni anual sunt alocați educației;

- am construit echivalentul a 6 școli pentru peste 2500 de elevi în ultimii 10 ani,
cu 142 săli de clasă și laboratoare, 8 corpuri noi, 7 corpuri supraetajate și modernizate, 5 corpuri modernizate complet; la acestea se adaugă 4 săli noi de sport și 4 săli de sport extinse și modernizate complet, la cele mai înalte standarde", a precizat Emil Boc.

Edilul Clujului a amintit și de programele și politicile publice ale Primăriei pentru creșterea calității procesului educațional, precum și de școlile aflate în lucru sau de proiectele de modernizare a celor existente:

- programe și politici publice pentru creșterea calității procesului educațional: transport gratuit pentru elevi, inclusiv pentru elevii din zona metropolitană care învață la Cluj-Napoca; transport dedicat cu microbuze pentru elevi, vouchere de perfecționare pentru profesori, vouchere sportive și culturale pentru elevi, premierea elevilor cu rezultate deosebite la învățătură etc.

- în lucru, școli noi în cartiere: Hub Educațional Borhanci cu școală, liceu și 2 săli de sport, Școala Bună Ziua; de asemenea, primăria are în diverse stadii de implementare concursuri de soluții de arhitectură pentru modernizarea școlilor existente - precum proiectul pentru Liceul Teoretic „Lucian Blaga” sau Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”.

 

 

Comenteaza