25 iunie 2021, a doua vineri GRATIS pe mijloacele de transport în Cluj-Napoca. Boc spune că deja se văd rezultatele

25 iunie 2021, a doua vineri GRATIS pe mijloacele de transport în Cluj-Napoca. Boc spune că deja se văd rezultatele

Populaţia Clujului este vaccinată în proporţie de peste 50% astfel că, vineri, 25 iunie 2021, clujenii pot circula gratuit cu transportul în comun din oraş, cu ocazia proiectului „Vinerea Verde”.

Sub sloganul ”STOP! Azi mașina stă pe loc!”, campanie susţinută de către primăria Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca, se va implementa transportul gratuit pe toată durata zilelor de vineri, pe raza municipiului Cluj-Napoca, începând cu data de 18.06.2021. Vineri, 25 iunie 2021, este a doua zi când clujenii pot circula fără bilet cu mijloacele de trasnport în comun din oraș.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre cum s-a simțit în orașul de pe Someș această campanie.

„Datele pe azi o să le primesc spre sfârșitul zilei. Totuși, am o veste plăcută, coboram pe străzile Pasteur și Babeș, și avem panoul acela cu locurile libere în oraș, și ce am văzut acolo, poate este un indicator bun că lumea a lăsat astăzi mașina acasă. La parcarea de pe Moților erau vreo 275 de locuri libere, la Polivalentă 195, la Cluj Arena 72, în Piața Unirii vreo 64, asta pe la ora 8.  

Referitor la ce s-a întâmplat săptămâna trecută, în prima zi a campaniei, s-a simțit o diferență. Eu am mers personal cu autobuzul, am întrebat prin oraș, avm văzut că erau mai mulți oameni ca de obicei. Sunt convins că n-a ajuns din prima vestea la toată lumea, dar asta se rostogolește. Politica asta nu e pe doar o săptămână sau două, e pentru totdeauna de aici înainte. Cel mai greu pe lume se schimbă mentalitățile”, a declarat, la ZIUA LIVE, primarul Clujului.

Costurile generate de acest program vor fi suportate de către primăria municipiului Cluj-Napoca prin metoda compensației, conform Hotărârii Consiliului Local Cluj-Napoca nr. 165 din 21.04.2021.

Comenteaza