300 km de drum reabilitaţi la Cluj cu 72 de milioane de lei

300 km de drum reabilitaţi la Cluj cu 72 de milioane de lei

În contextul împlinirii a doi ani de mandat, președintele Consiliului Județean Cluj a făcut public bilanțul lucrărilor finalizate prin turnarea de covor asfaltic ce au fost realizate pe drumurile județene în cursul ultimilor doi ani.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

,,Dincolo de nivelul record al numărului de drumuri și de kilometri pe care am intervenit în acești doi ani, cel mai mare din istoria postdecembristă a județului, la fel de importantă e și schimbarea de abordare, respectiv faptul că am optat pentru asfaltare inclusiv în cazul lucrărilor de întreținere curentă, nu doar la modernizări. Turnarea de covor asfaltic, în locul plombărilor, mult mai reduse, va avea drept consecință o durabilitate sporită a lucrărilor”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Astfel, în perioada iunie 2016 – iunie 2018, forul administrativ județean a executat lucrări finalizate prin așternerea de covor asfaltic pe nu mai puțin de 78 de drumuri județene, care însumează cca. 286 de km și au o valoare aproximativă de 72 de milioane de lei. Dintre acestea, un număr de 18 drumuri au beneficiat de operațiuni de modernizare, pe o lungime de 70 de km, valoarea investițiilor fiind de cca. 10 milioane de lei. În ceea ce privește celelalte 60 de sectoare de drumuri ce însumează aproximativ 216 km, pe acestea s-au realizat reparații și întrețineri curente, în cuantum de peste 62 milioane de lei, toate finalizate prin turnarea de covor asfaltic. Pentru a reuși să intervină pe acest număr fără precedent de sectoare, Consiliul Județean Cluj a apelat atât la resursele proprii, respectiv bugetul județului, cât și la creditul de 50.000.000 de euro contractat în acest sens, la programul național destinat îmbunătățirii infrastructurii locale dar și la fondurile europene.

În ceea ce privește implementarea proiectelor de infrastructură rutieră cu o importanță majoră, finanțate din fonduri europene, respectiv Drumul Bistriței și Drumul Apuseni, președintele forului administrativ județean a precizat faptul că acestea avansează, în prezent aflându-se în derulare procedura de licitație pentru desemnarea constructorilor ce vor executa lucrările pe sectoarele vizate. Beneficiind de finanțare europeană nerambursabilă în cuantum record de 357 de milioane lei, drumurile județene în cauză, cu o lungime totală de 98,97 km, traversează și deservesc nu mai puțin de 12 comune, respectiv Poieni, Săcuieu, Bonțida, Borșa, Vultureni, Așchileu, Țaga, Căianu, Pălatca, Geaca, Jucu și Căianu.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Etichete
Comenteaza