3,5 milioane de lei pentru construirea unei creşe în Cluj. Boc a vizitat şantierul

3,5 milioane de lei pentru construirea unei creşe în Cluj. Boc a vizitat şantierul
Lucrările la noua creşă de pe strada Episcop Nicolae Ivan sunt realizare în procent de 50%. Emil Boc a făcut miercuri o vizită pe şantiere pentru a verifica stadiul lucrărilor. În anul şcolar 2014-2015 Primăria Cluj-Napoca va asigura 1.000 de locuri în creşele din oraş.

Noua creşă este amplasată în locul în care în trecut exista o colonie de romi, care a a fost evacuată de primărie. "Creşa a făcut parte din planul integrat, împreună cu Mitropolia Ortodoxă şi cu politica de atunci a primăriei de a construi o creşă şi o grădiniţă aici", a declarat primarul.

Valoarea lucrărilor se ridică la 3,5 milioane de lei. Licitaţia a fost desfăşurată în decembrie anul trecut, iar lucrările vor fi finalizate în martie 2015.

"Creşa este deja într-un stadiu de cel puţin 50% finalizat, în martie 2015 cele 100 de noi locuri din creşa de aici vor fi finalizate. Anul acesta, după cum am precizat mai avem pregătite pentru a fi date în folosinţă 110 noi locuri în creşa de pe strada Moţilor", precizează Boc.

În anul şcolar 2014-2015 Primăria Cluj-Napoca va asigura 1.000 de locuri în creşele din oraş. Din 2012 au fost înfiinţate 152 de locuri pentru micuţi prin realizarea unor lucrări de investiţii sau reabilitare ale unor clădiri.

Creşa de pe strada Ep. Nicolae Ivan va avea şase grupe formate din dormitor, cameră de joacă şi grup sanitar, cabinet medical format din izolator şi grup sanitar, spaţiu administrativ (birouri, vestiare şi oficiu personal), spaţiu tehnico-administrativ-gospodăresc (format din depozit aprovizionare, depozit curăţenie, oficiu de distribuire mâncare şi bucătărie pentru prepararea alimentelor), spălătorie şi uscătorie, spaţiu de joacă în aer liber. Lucrările pentru noua creşă sunt realizate de societatea International FBS Holding.

"În 2014-2015 vom asigura 1.000 de locuri în creşele din oraş, prin investiţii constante, în perioada 2012-2014. Alte 152 de locuri au fost deja date în folosinţă, alte 100 vor intra anul acesta şi în martie anul viitor alte 100 de locuri în creşele clujene. Aceste investiţii sunt finanţate din fonduri 100% locale, din bugetul local, din banii clujenilor şi aceste investiţii şi-au arătat menirea, foarte mulţi părinţi apeleză în continuare la creşele publice.

Dacă vom avea în continuare 400 de locuri poate că am face faţă la toate cererile existente la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Oricum, am redus cu mai mult de 50% cererile prin locurile noi create. În toate cartierele oraşului ar fi nevoie de locuri în creşe, noi avem acum un proiect în cartierul Grigorescu, tot în jur de 100 de locuri, şi creşa de pe str. Moţilor, cu 110 locuri, care se va finaliza în toamna acestui an", a declarat Boc. 

Etichete
Comenteaza