3,8 milioane pentru sălile de forţă în aer liber de la Cluj. Şi pentru persoanele cu dizabilităţi

3,8 milioane pentru sălile de forţă în aer liber de la Cluj. Şi pentru persoanele cu dizabilităţi

Aparatele de fitness în aer liber au priză la clujeni, în special în rândul pensionarilor şi copiilor. Au trecut aproape 10 ani de la amplasarea primelor echipamente sportive în parcurile Clujului, iar acum municipalitatea se pregăteşte de noi achiziţii. Şi pentru persoanele cu dizabilităţi. 

Conform licitaţiei lansate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), municipalitatea doreşte să achiziţioneze 20 de tipuri de astfel de echipamente, între care aparate pentru musculatura membrelor superioare şi inferioare, inele de tracţiune sau coşuri de baschet pentru persoanele cu dizabilităţi. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 21 ianurie 2019. Valoarea estimată a investiţiei este de 3,8 milioane lei. 

Primele apartate de fitness în aer liber din Cluj-Napoca au fost amplasate în 2009 în Parcul Central. În 2011 a urmat dotarea altor zece zone din oraş, două parcuri în Gheorgheni - Detunata şi Lăcrimioarelor, în Mărăşti în parcul Aurel Vlaicu, în Grigorescu pe malul Someşului, pe strada Tulcea, în Mănăştur în Parcul Primăverii şi în cel de pe Mehedinţi, în Zorilor în zona din apropierea complexului Perla şi în Gruia pe Cetăţuie.

 

Comenteaza