40 de persoane cu handicap vor avea un acoperiș deasupra capului. Consiliul Județean Cluj va construi 4 case

40 de persoane cu handicap vor avea un acoperiș deasupra capului. Consiliul Județean Cluj va construi 4 case

Consiliul Județean va construi 4 case de tip familial pentru 40 de persoane cu handicap.
 

Consiliul Județean va demara construirea a patru case de tip familial pentru 40 de persoane adulte cu handicap instituționalizate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (D.G.A.S.P.C.) Cluj.

Proiectul vizează edificarea, pe o suprafață de 1 ha din Sălicea, comuna Ciurila, a patru case de tip familial, cu o capacitate de cazare de 10 persoane fiecare.

Locuințele vor fi compartimentate, utilate și mobilate modern, scopul urmărit fiind îmbunătățirea substanțială a nivelului de îngrijire și asistență. În cadrul acestora, beneficiarii vor avea posibilitatea să realizeze activități de bază ale vieții zilnice și să învețe deprinderi de auto-gospodărire, astfel încât să poată fi integrați sau, după caz, reintegrați din punct de vedere socio-profesional.    

 Consiliul Județean va contribui la implementarea acestui proiect cu 3.563.320 de lei, respectiv 58,26% din valoarea totală, diferența până la suma de 6.116.280 de lei urmând a fi asigurată printr-un program național de înființare de servicii sociale și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități.

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj spune că: „Este un proiect important prin care dorim să integrăm aceste persoane în cadrul comunităților, prin promovarea inițiativei proprii și a auto-gospodăririi. Totodată, vom diminua astfel presiunea exercitată în prezent pe serviciile furnizate de către DGASPC în sistem instituționalizat”.
 
 
 
 
 
 

Comenteaza