40.000 de vizitatori în Cheile Turzii, în doar patru luni

40.000 de vizitatori în Cheile Turzii, în doar patru luni

În intervalul martie – iunie 2018, aproape 40.000 de persoane, turiști și alpiniști, români și străini, au vizitat Rezervația Naturală Cheile Turzii.

Cel mai mare număr de vizitatori s-a înregistrat în intervalul mai-iunie când, datorită vremii favorabile și mini-vacanțelor, peste 25.000 de persoane au vizitat Cheile Turzii.

Odată cu creșterea fluxului de turiști, activitatea Salvamont-Salvaspeo de asigurare a siguranței și securității vizitatorilor s-a intensificat exponențial, iar salvamontiștii au fost nevoiți să intervină în această perioadă în nouă cazuri, majoritatea răniților prezentând leziuni specifice zonei, precum entorse, luxații și excoriații.

Dincolo de frumusețea Cheilor Turzii, creșterea numărului de turiști se datorează și asfaltării tronsoanelor Mihai Viteazu - Cheia - Cheile Turzii și Tureni - DN 1.

„Au început să apară, în mod firesc, rezultatele investițiilor și ale măsurilor pe care le-am luat pentru a pune în valoare acest obiectiv turistic. Ele se traduc, în primul rând, într-un număr tot mai mare de vizitatori, lucru care nu poate decât să ne bucure” a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Salvamontiștii clujeni au urmărit eliminarea riscului de rătăcire, precum și ușurarea parcurgerii traseului. În acest sens, a fost realizată marcarea cu triunghi galben a traseului de legătură dintre Cabana Cheile Turzii și Cascada Ciucaș și au fost montate la ambele intrări în defileu diverse panouri de informare.

La începutul perioadei de vizitare au fost derulate mai multe campanii de ecologizare.

Comenteaza