6,5 milioane de lei pentru modernizarea şcolilor din Cluj-Napoca

6,5 milioane de lei pentru modernizarea şcolilor din Cluj-Napoca
A mai rămas o lună până la începerea noului an şcolar, iar în unităţile de învăţământ din Cluj-Napoca se lucrează de zor. În acest an, Primăria efectuează lucrări de reparaţii la 77 de unităţi şcolare din oraş.

În acest an, 77 de unităţi de învăţământ vor fi modernizate din banii alocaţi de Primăria Cluj-Napoca, costurile pentru acestea ridicându-se la suma de 6,5 milioane lei. Până acum, constructorii au finalizat şantierul la jumătate din acestea.

"La cele 77 de şcoli se desfăşoară lucrări de reparaţii în valoare de 6,5 milioane de lei, iar la jumătate din aceste şcoli, lucrările s-au închieat. Adică pentru aceste şcoli sunt gata lucrările, iar pentru celelalte vor fi gata lucrările până în 15 septembrie", a explicat Emil Boc la Napoca FM.

Există însă şi unele școli care se reabilitează pe bani europeni, iar acolo lucrările vor dura mai mult timp. Mai exact, Şcoala Gimnazială "Ion Agârbiceanu", Liceul Teoretic "Avram Iancu" şi Liceul Teoretic "Mihai Eminescu" vor fi modernizate în perioada următoare printr-un proiect european de reabilitare a infrastructurii educaţionale şi creştere a capacităţii de şcolarizare. Dacă lucrările la Liceul "Avram Iancu" sunt în grafic, lucrurile nu stau la fel de bine la celelalte două şcoli. Termenul de finalizare, de la sfârşitul lunii decembrie, ar putea să nu fie respectat, iar astfel autorităţile ar putea să piardă o parte din banii europeni.

"Chiar dacă la Eminescu şi la Agârbiceanu lucrările nu vor fi terminate până în 31 decembrie, totuşi, cât putem până atunci am spus haideţi să folosim bani europeni, chiar dacă folosim 500.000 de euro, sau un milion de euro, sunt bani pe care nu îi punem la de la bugetul local, ci din banii europeni", a explicat primarul.

Alte două şcoli vor fi reabilitate, dar pe fonduri elveţiene - Colegiului Naţional "George Coşbuc" şi Liceul de Muzică ,,Sigismund Toduţă", în cadrul proiectulului „Reabilitarea termică a unităţilor de învătământ preuniversitar din Cluj-Napoca".

Comenteaza