7 maşini ridicate şi 70 de amenzi pentru parcări neregulamentare pe zi, la Cluj

7 maşini ridicate şi 70 de amenzi pentru parcări neregulamentare pe zi, la Cluj
„Producţie" însemnată a Poliţiei Locale, pe luna aprilie: peste 2.100 de amenzi pentru parcări neregulamentare şi 229 de maşini ridicate.
">

Poliţia Locală a întocmit un raport de activitate pe luna aprilie 2015, în care sunt trecute toate amenzile. Cele mai multe sunt pentru parcări. O medie este de 70,8 amenzi pe zi pentru parcări neregulamentare în cele 30 de zile ale lunii şi de 70,6 maşini ridicate.

Potrivit raportului, Serviciul control trafic rutier a dat 1335 de amenzi luna trecută, majoritatea pentru staţionări pe zone pietonale şi trotuare sau pentru parcări ocupate abuziv, 1068. Au fost ridicate, cu concursul RADP, 229 de automobile. 42 au fost ridicate din sensuri giratorii, 31 din staţii CTP, 15 de pe piste de biciclete, 16 de pe banda de urgenţă, 14 din zonele de lucrări la trama stradală, 15 pentru blocarea unor căi de acces şi 96 pentru staţionări neregulamentare pe treceri de pietoni şi intersecţii.

Nu doar cei de la trafic rutier au amendat şoferii, ci şi angajaţii Serviciului de ordine şi siguranţă publică, care au dat 789 de sancţiuni pentru parcări neregulamentare, pe trotuare sau piste de biciclete. De asemenea sunt şi 344 de amenzi pentru cei care au parcat regulamentar, dar fără să achite taxa aferentă.

Total sancţiunilor contravenţionale date de Poliţia Locală în aprilie este de 2640, dar nu se referă numai la parcări, ci şi la cerşetorie, rampe de gunoi clandestine, lipsa autorizaţiei de construire sau nerespectarea acesteia, murdărirea carosabilui şi lipsa rampei de spălare la organizări de şantier. S-au dat sancţiuni şi pentru nereguli privind activitatea de taximetrie, terase, pieţe, comerţ stradal.

Poliţia Locală îşi desfăşoară activitatea în baza Legii nr. 155 din 12 iulie 2010, completată cu regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a Poliţiei Locale - H.G. nr. 1332 din 23 decembrie 2010. În municipiul Cluj-Napoca, Poliţia Locală este o direcţie aflată în subordinea primarului. În cadrul direcţiei sunt angajate 203 persoane; există şapte servicii, şapte birouri în subordinea Serviciului Ordine şi Siguranţă Publică şi un birou subordonat direct conducerii Direcţiei. Directorul general al Poliţiei Locale este Minodora Fritea.

Comenteaza