800.000 de lei pentru întreținerea fântânilor arteziene din oraș

800.000 de lei pentru întreținerea fântânilor arteziene din oraș
| Foto: Fantana Design

Primăria Cluj-Napoca a scos la licitație serviciile de întreținere și reparații curente la fântânile arteziene, cișmele și flăcări comemorative din oraș.

Valoarea estimată a contractului este de aproape 795.000 de lei, iar ofertele se pot depune până în 11 februarie. Potrivit caietului de sarcini, contractul se va semna pentru următorii doi ani.

În oraș sunt în prezent 14 fântâni arteziene, iar pentru acestea activitatea de supraveghere-verificare și curățare este permanentă. Aceste fântâni sunt: fântâna arteziană cu grupul statuar din Parcul Central Simion Bărnuțiu, fântâna arteziană Cuza Vodă (CEC), fântâna arteziană Piața Mihai Viteazul, fântâna arteziană Piața Avram Iancu, fântâna arteziană Coca-Cola, parcul de joacă de lângă stadion, fântâna arteziană Complex Minerva, fântâna arteziană Complex Union, fântâna arteziană Sf. Petru, b-dul 21 Decembrie 1989, cele două fântâni arteziene de pe bulevardul Eroilor, fântâna arteziană Piața Unirii, fântâna arteziană Parcul Rozelor, fântâna arteziană Parc Tulcea și fântâna arteziană Parc Farmec.

În caietul de sarcini se atrage atenția că: „fântâna arteziană din Piața Avram Iancu necesită o supraveghere și întreținere permanentă pe tot parcursul programului de funcționare. Aceasta funcționează zilnic (după un program aprobat), pe fond de muzică, cu pauze pe timpul zilei, ținând cont de instrucțiunile din ghidul de întreținere a fântânii arteziene. Se va asigura supravegherea pornirii, opririi fântânii și modul de funcționare, sincronizarea jocurilor de apă cu muzică și lumini, supravegherea bazinului de apă ”.

În contract sunt cuprinse serviciile de întreținere și reparații pentru cele 39 de cișmele din oraș, inclusiv montarea la cererea primăriei de noi cișmele.

Firma care va câștiga licitația se va ocupa și de cele 4 flăcări comemorative din oraș. În cazul acestora, doar cea din Piața Mihai Viteazu funcționează permanent, cele două din Cimitirul Eroilor se aprind la cerere la anumite evenimente, iar cea de pe Bulevardul Eroilor de la Clopotul Memorandiștilor nu funcționează.

Comenteaza