9 proiecte finanțate prin PNRR, în implementare la Dej. Primarul Costan Morar: „Avem în vedere toate liniile investiționale"

9 proiecte finanțate prin PNRR, în implementare la Dej. Primarul Costan Morar: „Avem în vedere toate liniile investiționale"

Municipiul Dej are în implementare 9 proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare totală de 25 milioane euro, demarate în toamna anului trecut. 

ZIUA de CLUJ a stat de vorbă cu Costan Morar, primarul din Dej, despre stadiul de implementare a proiectelor locale finanțate prin PNRR.

Domeniul digitalizării este una dintre prioritățile municipalității de la Dej.

„Avem 9 proiecte prin PNRR care sunt în desfășurare, la Dej, în valoare de 25 de milioane euro. Avem sistemul de smart-city, proiectul care privește serviciul de digitalizare a urbanismului, cu tot ceea ce înseamnă Planul Urbanistic General, informarea cetățenilor despre zona noastră administrativ teritorială. Pe lângă acest aspect, mai avem pe acest proiect cele 10 stații de încărcare (care trebuie amenajate - n.red)", a declarat Costan Morar.

Educația și sănătatea sunt alte două domenii în care Primăria Dej investește cu prioritate, spune edilul.

„Pe linie de investiții în învățământ, avem proiectul privind modernizarea Grădiniței cu program prelungit Paradisul Piticilor, implementarea acestui proiect este în desfășurare. Mai avem în vedere, în ce privește infrastructura, de această dată, achiziția a 10 autobuze electrice, în parteneriat și colaborare cu comunele Cuzdrioara, Jichișu de Sus și Mintiu Gherlii. Încheiem o asociație intercomunitară și pe urmă vom face procedurile de achiziție.

Revenind la învățământ, mai avem un proiect frumos în acest domeniu, de peste 7 milioane euro, cu tot ce înseamnă investiții în corpurile 1, 2, 6 și 8 la Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși. Suntem în lictație publică cu această investiție. Avem în vedere dotări ale laboratoarelor și cabinetelor tehnologice, sistem IT.

Suntem în proceduri de licitație, o parte s-au achiziționat, o parte sunt în curs de achiziție, la Spitalul Municipal Dej pentru dotări la Ambulatoriu, proiect în valoare de 3,5 milioane euro. Avem în vedere dotări de la A la Z la fiecare secție a spitalului, inclusiv cu aparatură la cel mai înalt nivel. Nu în ultimul rând, avem în vedere zona renovarea energetică a Spitalului Municipal Dej, suma fiind de 5,5 milioane lei, în licitație publică", a mai precizat primarul de la Dej.

Costan Morar a mai subliniat că Primăria Dej vizează  toate palierele investiționale.

„Avem proiecte pe toate liniile investiționale, atât pe învățământ, cât și pe digitalizare, sănătate publică, tot ce înseamnă necesarul investițional pe toate liniile, și pe sport și nu numai. Tot timpul ne-am axat pe toate domeniile de activitate, pe toate liniile investiționale", a declarat primarul din Dej.

Comenteaza