A avut loc licitaţia pentru alimentarea cu apă în satele comunei Baciu. Se evaluează ofertele

A avut loc licitaţia pentru alimentarea cu apă în satele comunei Baciu. Se evaluează ofertele
Unul dintre cele mai importante proiecte ale administraţiei comunei Baciu a intrat în linie dreaptă.

Primarul Florin Mureșan a anunţat că licitația pentru atribuirea lucrărilor de introducere a apei în satele Mera, Suceagu și Rădaia a avut loc în data de 18 septembrie 2017, ofertele fiind în prezent în proces de evaluare de către Compania de Apă Someş (CAS), instituţie ce gestionează proiectul. Valoarea estimată a proiectului este de 6.788.595 lei.

"Conform procedurilor, ne aflăm în etapa de evaluare a ofertelor. Sperăm să nu avem parte de contestaţii pentru a putea anunţa cât mai repede posibil câştigătorul şi astfel să semnăm contractul pentru demararea lucrărilor", a explicat șeful Departamentul de comunicare al Companiei de Apă Someș, Lucian Croitoru.

Lucrarea de alimentare cu apă în localităţile comunei este un proiect la care autorităţile lucrează de trei ani, împărţit pe mai multe faze. În etapa întâi, s-a realizat aducţiunea apei pe 12 km între Viştea şi Rădaia, din fondurile primăriei şi a fost realizată conducta până la şcoala din Suceagu şi până la o cişmea publică, având o valoare simbolică.

În cea de-a doua etapă urmează distribuţia în cele trei sate menţionate, Suceagu, Mera, Rădaia, proiectul fiind gestionat de Compania de Apă Someş (CAS).

Într-o declaraţie dată pentru ZIUA de CLUJ în urmă cu câteva luni pe acest subiect, Dorin Ciatarâş, directorul Companiei de Apă Somes, a estimat că din momentul începerii lucrărilor, acestea s-ar putea finaliza în câteva luni.

 

Comenteaza