A fost lansată licitaţia pentru Parcul Feroviarilor, investiţie de 10 milioane de euro. Va avea două lacuri

A fost lansată licitaţia pentru Parcul Feroviarilor, investiţie de  10 milioane de euro. Va avea două lacuri

Parcul Feroviarilor din Cluj-Napoca va fi reamenajat. Primăria a lansat licitaţia publică, în valoare de 43.2 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro).Durata de realizare a investiției este de 22 de luni.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 18.12.2020. Fondurile provin din bani europeni. Proiectul de modernizare a fost întocmit de arhitecţii biroului lui Vlad Sebastian Rusu. 

În cadrul proiectului sunt prevăzute patru obiective de investiții, și anume:

Amenajarea Parcului Feroviarilor, în suprafață de 53.457 mp, prin plantarea de arbori și alte tipuri de vegetație, amplasarea de bănci moderne, echipamente de joacă și de fitness, realizarea unui loc pentru jocuri de masă, instalarea de cișmele, rastele pentru biciclete, iluminat public.

Vor fi realizate de asemenea două lacuri de agrement (unul de 1.088 mp, iar celălalt de 548 mp), despărțite de o platformă de odihnă, de pe care va putea fi admirată priveliștea. Parcul Feroviarilor va oferi un nivel ridicat de biodiversitate, toate amenajările propuse ținând cont de obiectivele legate de protejarea naturii și a mediului înconjurător. Amenajarea străzii Parcul Feroviarilor, prin înlocuirea integrală a pavajului, a mobilierului urban și a sistemului de iluminat, precum și prin plantarea de arbori.

Vor fi amenajate piste pentru biciclete și vor fi amplasate stații de alimentare pentru bicicletele și trotinetele electrice. Amenajarea malurilor Someșului Mic din dreptul Parcului Feroviarilor, prin amenajări peisajere, noi alei pietonale (din lespezi de piatră), vegetație, mobilier urban și iluminat cu sistem led.

Realizarea a două pasarele pietonale. Vor fi realizate două pasarele destinate pietonilor și bicicliștilor, care vor face legătura cu parcul, dinspre strada Traian. Tot pe malurile Someșului vor fi construite două amfiteatre de mici dimensiuni și două platforme pentru odihnă. 

Parcul Feroviarilor a trecut din proprietatea Ministerului Transporturilor în cea a Primăriei Cluj-Napoca în 2017, după numeroase solicitări ale administrației locale. În perioada scursă până acum a fost aleasă cea mai bună soluție de reabilitare - printr-un concurs internațional și au fost realizate lucrările de proiectare.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza