A fost stabilit constructorul viitoarei rampe de gunoi a Clujului. Vezi cine e

A fost stabilit constructorul viitoarei rampe de gunoi a Clujului. Vezi cine e
Centrul de management integrat al gunoaielor din Cluj, unul dintre proiectele cele mai costisitoare finanţate cu bani europeni din Cluj, a fost contractat în această dimineaţă de Consiliul Judeţean, în urma unei licitaţii care a avut loc în această săptămână.

Câştigătorul licitaţiei este asocierea dintre Hidrocontrucţia SA, Iridex Group Construcţii SRL  şi AGIP Proiect SRL. „Am reluat procedura de evaluare, conformându-ne deciziei Comisiei Naţionale de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). După verificări şi analize am menţinut câştigătorul iniţial", a explicat preşedintele comisiei de evaluare şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Radu Bica. El adaugă că documentul va fi semnat doar peste zece zile, după perioada legală de depunere a eventualelor contestaţii.

Licitaţia pentru rampa de gunoi a Clujului a început în 18 noiembrie iar asocierea stabilită drept câştigătoare a fost contestată de doi dintre participanţii la licitaţie. Contractul are o valoare totală de peste 103 milioane de lei (aproximativ 24,5 milioane de euro) şi ar urma să fie executat în 14 luni de la data semnării contractului.

Amintim, groapa de gunoi de la Pata Rât a fost închisă în 17 iulie anul trecut, termen fixat de mai mulţi ani de autorităţile române în convenţiile de aderare la Uniunea Europeană. Toate deşeurile care pot fi valorificate sunt culese şi vândute de membrii comunităţii rrome care locuieşte de decenii în colonia denumită "Dallas", chiar la rampa de gunoi. După ce noul sistem de management integrat al deşeurilor va fi implementat în judeţ, deşeurile revalorificabile vor fi sortate chiar în cadrul modulelor sistemului. Programul integrat de gestionare a gunoaielor Clujului cuprinde o rampă colectoare şi trei staţii de transfer în Gherla, Huedin şi Mihai Viteazu.

Comenteaza