A început construirea Centrului Judeţean de Urgenţă. Cât costă şi cine face lucrările

A început construirea Centrului Judeţean de Urgenţă. Cât costă şi cine face lucrările
Au început lucrările la centrul judeţean de coordonare a intervenţiilor la urgenţe, ce include un dispecerat integrat pentru Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Contractul a fost semnat de Consiliul Judeţean la începutul acestei luni.

Contractul prevede realizarea acestor obiective prin recompartimentarea şi reconversia spaţiului deja existent la etajul 2, corp B, din cadrul clădirii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, de pe Bulevardul 21 Decembrie. "Este un concept care se practică pe scară largă în Uniunea Europeană", spune vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Ioan Oleleu. 

În Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor din Cluj în care se vor întruni toţi cei responsabili de intervenţia în cazul unei situaţii de urgenţă, respectiv membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. "Astfel, în cazul unor situaţii limită, respectiv accidente majore, inundaţii sau  cutremure, decizia de alocare a resurselor necesare intervenţiei echipajelor va fi luată extrem de rapid, timpul de răspuns preconizat scăzând cu 1,5-2 minute", afirmă Oleleu.

Lucrările vor fi executate de TCI Contractor General SA pentru un preţ de 677.700 lei, plus taxa pe valoarea adăugată. În acest an vor fi achitaţi până la 275.000 lei plus TVA, iar diferenţa va fi plătită anul viitor, a menţionat vicepreşedintele CJ.

Comenteaza