A început goana după locurile de parcare la Cluj. Cozi ca înainte de '89 în faţa primăriei pentru depunerea cererilor

A început goana după locurile de parcare la Cluj. Cozi ca înainte de '89  în faţa primăriei pentru depunerea cererilor
| Foto: Mediafax

Sute de persoane au stat, luni dimineaţă, la -7 grade, la coadă la Primăria Cluj-Napoca şi la primăriile de cartier pentru depunerea cererilor în vederea obţinerii unui loc de parcare.

Oamenii s-au aşezat la coadă la Centrul de Informare pentru Cetăţeni (CIC) al Primăriei Cluj-Napoca din centrul oraşului încă de la primele ore ale dimineţii, pe un ger de -7 grade, deşi programul cu publicul începea la ora 08:00, pentru a-şi depune cererile în vederea obţinerii unui loc de parcare. 

„Am venit după ora 06:30, anul trecut a venit fiul meu şi nu am prins loc de parcare, acum am venit eu, că sunt pensionar. Îmi amintesc cum stăteam la coadă şi pe vremea lui Ceauşescu, pot spune că am antrenament. Totuşi, nu este normal să stăm atâţia oameni în frig, ore întregi, primăria ar trebui să găsească o soluţie. Suntem, totuşi, în secolul al XXI-lea, şi locuim, aşa ni se tot spune, într-un oraş inteligent”, a spus Dan, un locuitor al cartierului Mănăştur, conform Mediafax.

Primăria Cluj-Napoca oferă şi posibilitatea depunerii pe internet a cererilor pentru parcare pe site-ul instituţiei, dar nu toţi cei care au nevoie de parcări au acasă calculatoare sau ştiu să le folosească.

„Trebuie o soluţie şi pentru noi, ăştia mai în vârstă, să nu stăm la coadă, că e penibil. Nu ştiu care e soluţia, dar să o găsească cei din primărie, că ei sunt minţi luminate. Dacă unul dintre ei ar avea nevoie de un loc de parcare, i-ar conveni să stea la coadă, la fel ca noi? Să se pună în pielea noastră”, a comentat un alt clujean.

Şeful Biroului mass-media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perşa, a declarat că luni este prima zi din an când s-au deschis ghişeele pentru depunerea cererilor în vederea obţinerii unui loc de parcare.

„Regulamentul de parcare al primăriei se bazează pe principiul primul venit, primul servit; prin urmare oamenii s-au pus la coadă de la primele ore ale dimineţii pentru a fi siguri că vor obţine locul de parcare dorit într-o anumită zonă a oraşului”, a spus Perşa.

Aceasta a precizat că persoanele care stau la cozi sunt cele care nu deţin loc de parcare şi care depun cereri pentru a obţine unul în cazul în care cei care au abonamente de parcare nu le achită până la 31 martie.

„Locurile de parcare pentru care se depun acum cereri se vor distribui după 31 martie, în funcţie de câte rămân disponibile. De asemenea, mai intră în discuţie şi locurile de parcare nou-înfiinţate, în urma reorganizării circulaţiei rutiere pe anumite străzi din municipiu”, a explicat Iulia Perşa.

Funcţionarii municipalității au procesat, luni dimineaţă, în 32 de minute, 831 de cereri de locuri de parcare, din care peste 300 au fost pe internet, restul fiind depuse de oameni care au stat la coadă la Primăria Cluj-Napoca şi la primăriile de cartier.

Comenteaza