A început şantierul pe strada Izlazului FOTO

A început şantierul pe strada Izlazului FOTO
Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat lucrări de modernizare a străzilor şi trotuarelor, dar şi de reorganizarea circulaţiei în cartierul Mănăştur, pe strada Izlazului. Termenul de final de execuţie al acestor lucrări este data de 10 septembrie 2017.

„E o lucrare mare acolo, pentru că se va face o reorganizare totală. Se va lucra la partea de trotuare, se va face un sens giratoriu, la intersecţia cu strada Mehedinţi, iar parcările oblice vor fi înlocuite cu parcări la bordură.

Se vor pierde câteva locuri de parcare, dar în zonă sunt puţine abonamente. Izlazului are patru benzi, dar se folosesc doar două, din cauza parcărilor. Dimineaţa se creează ambuteiaje. Este o stradă importantă, una dintre ieşirile către oraş ale celui mai mare cartier din Cluj", a subliniat viceprimarul Clujului, Dan Tarcea.

Mai există un alt şantier care urmează să se deschidă în Mănăştur. Este vorba despre intersecţia dintre Calea Mănăştur şi Câmpului, unde urmează să se realizeze de asemenea un sens giratoriu. Ca o idee nouă, primăria a anunţat că şi aici se va lărgi Câmpului cu o bandă, care va juca rolul de bretea.

Cei care vin dinspre hipermarketul Kaufland vor putea vira dreapta, spre centru, fără a mai intra în sensul giratoriu. În plus, Calea Mănăştur ar urma să fie lărgită la cinci benzi, dar acest proiect nu are încă termene concrete de execuţie. Şi aici, cei care vor pune în operă directivele municipalităţii vor fi tot cei de la Regia Autonomă a Domeniului Public.

Comenteaza