A opta cu noroc, la dublu preţ! O asociere în care este RADP vrea să modernizeze Tipografiei, în faţa Turnului Pompierilor

A opta cu noroc, la dublu preţ! O asociere în care este RADP vrea să modernizeze Tipografiei, în faţa Turnului Pompierilor

A opta licitație pentru amenajarea străzii Tipografiei, tronsonul cuprins între arterele David Ferenc și Frederic Joliot-Curie, care deservește Turnul Pompierilor, a fost cu noroc. A fost depusă o ofertă, care acum se află în evaluare tehnică. Ar urma să fie atribuită la final de martie 2021. 

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

La a opta licitație, lansată toamna aceasta, s-a depus în sfârșit o ofertă. Este vorba despre asocierea dintre Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP), din subordinea Consiliului Local Cluj, și o firmă de proiectare și o alta specializată în lucrări de infrastructură - Construct Project Consult (lider), MRC Culici 2016. Valoarea contractului este de 1,8 milioane de lei, fonduri europene, faţă de 0,9 milioane în 2019. 

Inițial, tronsonul urma să fie refăcut ca parte a proiectului de reabilitare a Turnului Pompierilor, dar în 2019 a fost inclus în alt proiect finanțat din fonduri europene, alături de celalalte tronsoane ale străzii Tipografiei și de străzile Regele Ferdinand, Emile Zola, Sextil Pușcariu și scuarul CEC Bank, de pe str. Cuza Vodă.

Amenajarea străzii se va face utilizând pavaje din granit și dale din piatră granit de 10 cm grosime, cu diverse dimensiuni în plan, dispuse astfel încât să marcheze diversele zone funcționale ale străzii. Prin proiect se propune reamenajarea spațiului.

Vor dispărea anumite locuri de parcare existente în lungul străzii, iar principalul obiectiv este realizarea unui acces facil și protejat al pietonilor la Turnul Pompierilor, amplasat pe acest tronson. Se vor amenja 10 parcări în capătul de est al străzii, parcări destinate riveranilor. Amenajarea se va face continuu, fără delimitări de tip trotuar între zona carosabilă și cea pietonală.

Alte dotări prevăzute în acest spațiu sunt patru suporturi pentru biciclete, doi tei argintii, fiecare cu grilaj de protecție și două zone de odihnă cu șezut din lemn cu esență tare și soclu din beton placat cu mozaic frecat pe bază de ciment alb și marmură albă.

Iluminatul stradal va fi completat de un iluminat arhitectural, fiecare arbore având și un proiector de lumină dispus în grilajul de protecție. Durata estimativă de realizare a investiției este de cinci luni. Proiectul tehnic și autorizația de construire au fost întocmite de Asiza Birou de Arhitectură.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza