A scăzut numărul bolnavilor, unele spitale din Cluj s-ar putea întoarce la activitatea iniţială. Tişe: "Nu agreăm varianta unui șomaj tehnic"

A scăzut numărul bolnavilor, unele spitale din Cluj s-ar putea întoarce la activitatea iniţială. Tişe: "Nu agreăm varianta unui șomaj tehnic"
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Pe fondul scăderii numărului de pacienți cu COVID 19 din ultimele zile, președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a declarat că așteaptă o decizie a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) referitor la situația din cele trei spitale clujene aflate în prima linie.

”Acum suntem într-o altă realitate față de acum o lună și jumătate, două luni. Am cerut CJSU să se decidă dacă mai există nevoia ca toate aceste trei spitale, de Boli Infecțioase, de Pneumoftiziologie și de Recuperare, să rămână de coronavirus, pentru că știm că acolo unde este stabilit că este spital Covid nu se mai poate presta actul medical în condiții normale.

Cu alte cuvinte, Spitalul de Recuperare, care este un spital cu foarte multe secții - cardiologie, reumatologie, balneologie - nu poate funcționa acum la capacitatea normală pentru că e rezervat în totalitate pentru persoanele care ar putea fi aduse aici cu coronavirus.

Trebuie văzut în ce măsură, după analiza comitetului și a managerilor de spitale, cele trei rămân spitale Covid sau se concentrează activitatea pentru coronavirus într-un singur spital. Poate rămâne doar Spitalul de Boli Infecțioase strict cu această destinație, iar celelalte spitale să reintre într-un normal, să poată să își desfășoare activitatea toate secțiile de aici și toți medicii de acolo să își reia munca în condiții normale.

Așteptăm decizia CJSU, în funcția de aceasta ne reorganizăm. La Recuperare sunt doar câțiva bolnavi cu coronavirus, care poate ar putea fi concentrați într-un alt spital, dacă există loc. Dar evident acest lucru ni-l vor spune specialiștii. Dacă dânșii consideră că e nevoie de cele trei spitale în continuare ne vom conforma, dacă nu, ne vom reorganiza”, a precizat Alin Tișe.

Aceasta nu agrează varianta unui șomaj tehnic al angajaților acestor spitale, pe fondul scăderii numărului de pacienți cu coronavirus. ”În măsura în care ești spital Covid, chiar dacă nu sunt bolnavi Covid, practic nu ai ce să faci, pentru că nu poți deservi pacienții conform domeniului tău, să zicem ca medic balneolog.

Dar dacă se reintră în normal, ca fiecare spital să funcționeze conform atribuțiilor sale, nu se pune problema ca unii angajați să fie dați în șomaj. Ne dorim ca fiecare spital să revină la situația anterioară, iar atunci nu ne punem problema să îi dăm în șomaj. Nu agreăm această idee. Și așa avem puțini medici și asistente, nu ne permitem să îi dăm în șomaj”, a adăugat președintele CJ Cluj.

Comenteaza