Accesul spre Parcul Rozelor, redat publicului după doi ani de conflicte

Accesul spre Parcul Rozelor, redat publicului după doi ani de conflicte
După doi ani de conflicte, accesul spre Parcul Rozelor a fost redat publicului. Primăria Cluj-Napoca a obţinut desfiinţarea porţii de pe malul Canalului Morii, realizată ilegal de asociaţia de proprietari de pe strada Plopilor nr. 68.

 

În urma somaţiilor şi a cererilor de executare silită a obligaţiei de a face, formulate de Poliţia Locală, proprietarul imobilului din zonă a îndepărtat acea construcţie ilegală, au anunţat reprezentanţii municipalităţii. Procedurile de desfiinţare a porţii au fost demarate în 2013, după ce un activist clujean, Adrian Dohotaru, i-a scris primarului Emil Boc, semnalându-i situaţia, şi cerându-i să ia măsuri.

În urma primului control al poliţiştilor locali s-a constatat faptul că asociaţia de proprietari de pe str. Plopilor nr. 68 a edificat pe terenul proprietate privată o poartă culisantă cu acţionare automată, executată din panouri de plasă metalică pe soclu din beton amplasat în albia majoră a Canalului Morii, fără a deţine autorizaţie de construire necesară.

"Întrucât asociaţia de proprietari a încălcat prevederile art. 26 alin. 1 lit. a din Legea nr. 50/1991 republicată, mai precis realizare construcţie fără AC, Poliţia Locală a întocmit procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, dispunându-se ca măsură complementară solicitarea de intrare în legalitate, adică obţinerea AC sau desfiinţarera lucrărilor neautorizate", au precizat reprezentanţii primăriei. 

Măsura dispusă prin procesul-verbal întocmit nu a fost respectată, astfel că primăria a formulat o acţiune privind obligarea asociaţiei în cauză de a desfiinţa poarta pusă ilegal. În iulie 2014 Judecătoria Cluj-Napoca a admis litigiul intentat, somând pârăţii să desfiinţeze lucrările de construcţii executate ilegal. Ulterior asociaţia de proprietari a făcut un apel, care a fost, însă, respins de Tribunalul Cluj în ianuarie 2015. 

În continuare, "Primăria a făcut cerere pentru definitivarea sentinţei pentru a putea proceda la executarea silită a sentinţei menţionate mai sus. De asemenea, s-a procedat şi la notificarea asociaţiei de proprietari pentru a se conforma celor dispuse de instanţele de judecată", au specificat autorităţile locale. 

Mai apoi s-a întocmit cererea de executare silită, ce a fost înregistrată la un birou de executor judecătoresc, iar marţi, 28 aprilie, poliţiştii locali au constatat că asociaţia de proprietari de pe str. Plopilor nr. 68 s-a conformat măsurilor stabilite de instanţă.

Comenteaza