Acţiune de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public

Acţiune de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public
Primăria Cluj-Napoca a anunţat începerea celei de-a şaptea acţiuni de dezinsecţie pe domeniul public, respectiv a celei de-a doua etape de deratizare, ce se vor desfăşura pe parcursul lunii octombrie.

Acţiunea de dezinsecţie va avea loc în perioada 1-15 octombrie, între orele 21:00 şi 5:00, iar în cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va prelungi, au anunţat reprezentanţii instituţiei. De asemenea, în perioada 1-8 octombrie, între orele 08:00 şi 16:00, va avea loc a doua acţiune de deratizare de anul acesta.

"Activitatea de dezinsecţie este realizată de firma CORAL impex, conform contractului de concensionare a serviciului de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie încheiat cu municipiul Cluj-Napoca, iar substanţele folosite sunt K"othrine EC 25 şi/sau Detral Super, insecticide pentru combaterea adulţilor, şi Biolarkim 14, insecticid pentru combaterea larvelor. Produsele menţionate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, Comisia Naţională a Produselor Biocide. Ele fac parte din grupele Xn, respectiv Xi de toxicitate şi se regăsesc în registrul naţional al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană.

La această operaţiune se va utiliza produsul Facorat Pastă, raticid pentru combaterea rozătoarelor, avizat de Ministerul Sănătăţii, Comisia Naţională a Produselor Biocide. În caz de ingerare accidentală, antidotul este vitamina K1 şi se regăseşte la Spitalul de Urgenţe Cluj", informează primăria.

În acelaşi timp, municipalitatea face un apel către cetăţeni, asociaţiile de locatari/proprietari, agenţii economici şi instituţiile de pe raza municipiului, de a efectua dezinsecţia pe proprietăţi, clădiri, subsolul blocurilor, odată cu acţiunea de pe domeniul public.

Comenteaza