Acțiuni de deratizare și tratamente fitosanitare în Cluj-Napoca. Între ce ore se desfășoară și cât durează

Acțiuni de deratizare și tratamente fitosanitare în Cluj-Napoca. Între ce ore se desfășoară și cât durează

Primăria Cluj-Napoca anunță că demarează o acţiune de deratizare și de efectuare de tratamente fitosanitare la arbori și arbuști pe domeniul public al municipiului.

În perioada 9-31 octombrie 2023, între orele 22:00-06:00 (în funcție de condițiile meteorologice) va avea loc o acțiune de efectuare tratamente fitosanitare la arborii și arbuștii de pe zonele verzi ale domeniului public al municipiului Cluj-Napoca. Municipalitatea transmite că substantele folosite în tratamentul fitosanitar sunt omologate și sunt incluse în baza de date PEST – EXPERT a MADR.

Tot în această perioadă, între orele 8.00-16.00 se va desfășura o acţiune de deratizare pe domeniul public.

Primăria menționează că, în cazul în care nu va fi posibilă desfăşurarea acţiunii de deratizare din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata acesteia se va decala.

"Deratizarea va fi efectuată cu produsul COLBROM PASTA–special conceput pentru combaterea rozătoarelor. Produsul menționat se regăsește în Registrul produselor biocide plasate pe piață în baza acordării certificatelor de Recunoaștere mutuală, este autorizat pentru profilexia sanitar-umană de Ministerul Sănătății.

În caz de ingerare accidentală, antidotul este Vit. K 1 şi se găseşte la Spitalul de Urgenţe Cluj", precizează sursa citată.

Comenteaza