Video ADIO, parcare la Sala Sporturilor! Va fi loc de evenimente

ADIO, parcare la Sala Sporturilor! Va fi loc de evenimente

Lucrările de pe platoul Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca încep să prindă contur.

Au fost amenajate deja câteva locuri de parcare, un număr mult mai mic față de ce era până acum. Lucrările trebuie finalizate in 2023. 

Primăria a semnat contractul “Servicii de proiectare Și execuție lucrari, inclusiv furnizare dotări, în vederea realizării obiectivului de investiții REVITALIZAREA CULOARULUI DE MOBILITATE NEMOTORIZATĂ AFERENT SOMEȘULUI, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA INFRASTRUCTURII PIETONALE ȘI CICLISTICE PE MALURILE RÂULUI ZONA 3 – PLATOUL SĂLII SPORTURILOR”  în 29 iunie 2021 cu asocierea Nord Conforest – Birou de Proiectare Costin și Vlad, investiţia fiind în valoare 13 milioane lei. Termenul contractului este de 18 luni, dar şantierul efectiv a demara în 27 aprilie 2022. 

Compania de construcţii Nord Conforest Invest este controlată de antreprenorul clujean Dorin Aşchilean şi a derulat mai multe contracte cu municipalitatea, între care noua bază sportivă din Gheorgheni, Pădurea Clujenilor şi urmează Parcul Feroviarilor. 

 De Master Planul de regenerare urbană a malurilor Someşului se ocupă spaniolii de la biroul de arhitectură Practica, ei fiind câştigători ai concursului de soluţii de 1,5 milioane de lei organizat de Primăria Cluj-Napoca şi de Ordinul Arhitecţilor Filiala Transilvania (OAR). Proiectul semnat de Jaime Daroca, Jose Mayoral și Jose Ramon Sierra a suferit modificări în anul scurs de la momentul câştigării concursului de soluţii, modificări la care au lucrat peste 40 de specialişti în încercarea de a recupera spaţiul public de pe malurile râului.

Planul final “Re-Thinking Someș” a fost prezentat, în 2018, de către Jose Mayoral, în cadrul unui eveniment desfăşurat sub egida Centrului Cultural Clujean. Mayoral este unul dintre fondatorii biroului de arhitectură Practica, a absolvit cursurile Universității Tehnice de Arhitectură din Sevillia și Masterul de Arhitectură al Școlii de Design de la Harvard. A condus proiecte importante în Elveția, Marea Britanie, Statele Unite, Chile și Spania, iar lucrările sale au fost expuse la Muzeul de Artă Modernă din New York - MoMa (2015). 

Comenteaza