Aeroportul din Cluj îşi schimbă denumirea de azi. Cum ţi se pare noul nume?

Aeroportul din Cluj îşi schimbă denumirea de azi. Cum ţi se pare noul nume?
Aeroportul din Cluj-Napoca îşi schimbă denumirea, de azi: va purta numele unui clujean care a făcut istorie acum 200 de ani.

Administraţia judeţean a votat azi pentru demararea procedurii de schimbare a denumirii aeroportului din Cluj-Napoca din Aeroportul Internaţional Cluj în "Aeroportul Internaţional Avram Iancu". 18 consilieri au votat "pentru" şi nimeni nu a votat "împotrivă".


Consilierii judeţeni ai PDL au propus ca aeroportul să-şi păstreze denumirea de aeroport internaţional, în vreme ce vicepreşeidntele CJ Cluj Vakar Istvan (UDMR) a explicat că schimbarea denumirii aeroportului nu este "în concordanţă cu obiectivul şi destinaţia aeroportului".

Avram Iancu s-a născut în 1824 în Vidra de Sus şi a fost un avocat transilvănean cu un cuvânt de spus în Revoluţia de la 1848 în Transilvania. A absolvit gimnaziul superior la Liceul Piarist din Cluj şi Facultatea de Drept din localiate în 1848. A fost unul dintre iniţiatorii şi organizatorii adunărilor de la Blaj din 1848 şi conducătorul trupelor înarmate de ţărani şi de mineri din Apuseni.

ziuadecj.ro vă întreabă: vi se pare potrivit numele lui Avram Iancu pentru aeroportul din Cluj? Dacă nu, ce alt nume credeţi că ar trebui să poarte?

Comenteaza