Aeroportul Internaţional Cluj anunță începerea proiectului „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje şi marfă”

Aeroportul Internaţional Cluj anunță începerea proiectului „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje şi marfă”

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în calitate de beneficiar al fondurilor nerambursabile prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au semnat Contractul de Finanțare Nr.188/02.11.2022 pentru realizarea proiectului „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje şi marfă”.

Obiectivul general al proiectului este achiziționarea unor echipamente de securitate performante de scanare a pasagerilor și a bagajelor, cu un nivel superior de detecție a metalelor și a explozibililor, respectiv echipamente de detecție a metalelor în încălțăminte, echipamente mobile cu raze X de scanare a bagajelor de cală, porți de detecție a metalelor, sisteme de scanare a persoanelor și echipamente de detecție explozibil.

În urma implementării proiectului, Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj va dispune de un sistem de control de securitate pentru pasageri, bagaje și marfă și echipamente care vor contribui la creșterea nivelului de securitate pe aeroport și vor asigura reducerea timpului de așteptare la controlul de securitate și eficientizarea fluxului de procesare a bagajelor.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare este 7.663.645,51 lei, din care valoarea cofinanțării Uniunii Europene este de 5.477.951,22 lei.

Pentru proiectul „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje şi marfă” – cod SMIS 2014+155156, perioada de implementare este de 22 luni, respectiv între data 01.03.2022 și 31.12.2023.
Proiectul este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Începerea proiectului „Echipamente şi sisteme de control securitate pentru pasageri, bagaje şi marfă”

Comenteaza