Ajutor pentru persoanele defavorizate. Primăria oferă alimente gratuite pentru 25000 de clujeni

Ajutor pentru persoanele defavorizate. Primăria oferă alimente gratuite pentru 25000 de clujeni
Primăria Cluj-Napoca a anunţat organizarea, pentru al treilea an consecutiv, a programului local de distribuţie de pachete alimentare gratuite către persoanele devaforizate din municipiu.

Prin intermediul lui aproximativ 25.000 de clujeni, beneficiari de ajutor social, şomeri, persoane cu handicap grav şi accentuat, invalizi, veterani, văduve de război, persoane deportate, prizonieri, persecutaţi politic şi eroi martiri ai revoluţiei cu pensii şi indemnizaţii cumulatate până la 700 de lei inclusiv, dar şi persoane vârstnice şi din alte categorii sociale aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială şi Medicală, vor primi ajutoare alimentare gratuite. 

"Întocmirea listelor cu categoriile de beneficiari s-a făcut cu sprijinul Casei Judeţene de Pensii Cluj, Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj. Încadrarea în una din categoriile de persoane defavorizate s-a făcut în baza documentelor prevăzute de HG nr. 799/2014 modificată şi republicată", au precizat reprezentanţii municipaliăţii.

Pentru buna desfăşurare a programului, Consiliul Local a alocat printr-o hotărâre luată în acest an suma de 1,3 milioane de lei, iar, conform datelor furnizate de primărie, fiecare pachet conţine şapte produse alimentare de bază, şi anume 1 l ulei, 1 kg făină de grâu, 1 kg orez, 1 kg zahăr, 1 conservă carne de porc, 1 conservă carne de vită şi 1 pate porc. Costul unui pachet se ridic[ la valoarea de 13,93 lei, fără TVA.

Distribuţia alimentelor va începe luni, 27 aprilie, şi se va desfăşura la cluburile de pensionari Mănăştur, Mărăşti, Horea, Grigorescu, Zorilor şi Someşeni, respectiv la primăriile de cartier din Iris şi Gheorgheni. Beneficiarii ajutoarelor alimentare şi le vor putea ridica în zilele de luni, marţi şi miercuri între orele 08:30 şi 15:30, joia până la 16:30, iar vinerea până la 14:00.

Toate persoanele incluse în program vor primi invitaţii scrise, trimise prin poştă, să se prezinte cu buletinul sau cu cartea de identitate în originar la unul dintre centrele de distribuţie arondate pentru a ridica alimentele.

În cazul în care anumite persoane nu se regăsesc pe listele iniţiale, dar se încadrează în una din categoriile enumerate mai sus, acestea au posibilitatea, pe baza documentelor justificative, să se prezinte la punctele de distribuţie pentru a fi trecute pe liste suplimentare, în vederea intrării în posesia ajutoarelor. 

Proiectul a fost iniţiat de primarul Emil Boc şi este suplimentar celui pe fonduri europene.

Comenteaza