Albia Nadăşului, amenajată fără autorizaţie. Locuitorii se plâng că apele le vor lua casele VIDEO

Albia Nadăşului, amenajată fără autorizaţie. Locuitorii se plâng că apele le vor lua casele VIDEO
Patronul firmei care a câştigat contractul de reabilitare şi întreţinere a drumurilor din oraş face lucrări după cum îl taie capul. Locuitorii unei străzi din cartierul Iris îl acuză pe patron că a început să consolideze malul unui pârâu, chiar în dreptul locuinţei sale, fără avizele necesare şi fără să ţină cont că pune în pericol casele din jur. În urma sesizilor depuse de cetăţeni, primăria a dispus oprirea lucrărilor.

Oamenii de pe strada Călugăreni povestesc că ieri dimineaţă s-au trezit cu o echipă de muncitori care au început să taie bara de protecţie de pe malul pârului şi să arunce balast. Când au fost întrebaţi de autorizaţie, muncitorii au spus că o vor prezenta mai târziu şi s-au mulţumit să precizeze că lucrează la consolidarea malului.

"Am înţeles că vor să facă un zid de protecţie pentru un domn de peste râu. În primă instanţă am crezut că vor face o îndiguire a tot pârâului, dar mi-au spus că dacă plătesc îmi vor face şi mie", spune unul dintre cei care locuiesc în zonă.

Aceştia se plâng că, dacă malul opus va fi consolidat, la prima ploaie mai puternică pârâul va ieşi din matcă şi le va inunda gospodăriile. "În momentul în care deviază albia râului, atunci suntem aici expuşi la inundaţii. Nimeni nu ştie cum e când vin ploile, numai noi. Acolo dacă face o strangulare ne-am aranjat. Grădinile şi casele noastre îs aranjate", adaugă un locatar.

În replică, reprezentanţii primăriei spun că pentru lucrările efectuate la albia pârâului nu e nevoie de autorizaţie de construcţie, dar au dispus totuşi suspendarea lor.

"Poliţia locală a fost să verifice adresa de pe strada Călugăreni. A observat că proprietarul respectiv realiza lucrări cu avizul Apelor Române. Nu este nevoie de autorizaţie de construire. Totuşi s-a dispus oprirea lucrărilor până la verificarea documentaţiei", spune Iulia Perşa, reprezentantul Primăriei Cluj-Napoca.

Nicolae Petri, patronul societăţii Diferit, nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia. Firma este considerată o societate apropiată Primăriei Cluj-Napoca, după ce, în consorţiu cu o altă companie, a câştigat licitaţia pentru reabilitarea şi întreţinerea drumurilor din muncipiu. Valoarea contractului depăşeşte 140 de milioane de euro, iar înţelegerea se va întinde pe patru ani.

(Cosmin OANŢĂ)

Comenteaza