Alegerile parţiale anticipate la CJ Cluj, incerte. Liberalii nu-l conving pe Ponta

Alegerile parţiale anticipate la CJ Cluj, incerte. Liberalii nu-l conving pe Ponta
În urmă cu câteva zile „surse liberale" anunţau că guvernul Ponta s-ar fi înduplecat şi ar fi decis să organizeze alegeri parţiale anticipate atât la preşedinţia Consiliului Judeţean Cluj, cât şi pentru celelalte locuri vacante de primari, preşedinţi de CJ, deputaţi şi senatori, din ţară. Guvernanţii nu au confirmat nimic iar copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a mai făcut marţi „o ultimă încercare" la Ponta.

 

Unii liberali s-au avântat şi au anunţat şi date concrete, respectiv faptul că Hotărârea de Guvern pentru organizarea alegrilor ar urma să fie luată în şedinţa săptămânală a executivului de miercuri 4 februarie, iar alegerile ar urma să se ţină în 22 martie.

Probabilitatea ca premierul Ponta să fie de acord să organizeze alegeri, chiar şi doar în anumite judeţe, duminică, 22 februarie, era aproape de zero, în condiţiile în care în zilele anterioare, 20 şi 21 februarie, toată floarea PSD-istă este chemată la Consiliul Naţional al partidului, cel mai important for, după congres.

Biroul de presă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), care trebuie să fie iniţiatorul proiectului de HG, a informat, pentru Ziua de Cluj, că pentru miercuri, 4 februarie, ministerul nu are pregătit un asemenea proiect.

Subiectul alegerilor parţiale din teritoriu a fost ridicat şi la ultima reuniune restrânsă a conducerii PSD care a avut loc în week-end la Sinaia, însă, potrivit unor surse Ziua de Cluj, premierul le-ar fi transmis colegilor că aceasta nu este o problemă politică şi că decizia va aparţine exclusiv guvernului.

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, care a mai cerut organizarea de alegeri în teritoriu, a revenit marţi, 3 februarie, cu o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta.

Înainte de a apela la justiție, fac o ultimă încercare de a vă convinge să respectați legile și Constituția. Aveți ocazia, mâine, în cadrul ședinței de Guvern, să faceți ce trebuie ca Prim-ministru. În caz contrar, imediat ce vom avea toate răspunsurile necesare de la autoritățile publice, vom ataca în contencios administrativ refuzul Guvernului de a organiza alegerile parțiale, acolo unde funcțiile publice au devenit vacante", i-a scris Alina Gorghiu premierului.

Copreşedintele PNL îi mai spune lui Victor Ponta că „deznodământul nu poate fi decât unul, ca și în cazul Ordonanței traseismului „ (n.red. declarată neconstituţională de CCR)

Vă temeți de rezultatul alegerilor, dar mai bine pierdeți curajos (așa cum se poate întâmpla și în cazul nostru) decât să ascundeți, rușinos, urnele de vot", a mai afirmat liderul PNL Alina Gorghiu.

Reamitim că preşedintele executiv al PNL Cluj, consilierul judeţean Mihai Seplecan, a făcut şi un denunţ penal împotriva premierului pentru că nu a decis data alegerilor în termenul legal.

Cel puţin până la ora scrierii acestui articol, nu există informaţii, nici la nivelul Prefecturii Cluj, nici la nivelul liderilor clujeni ai partidului de guvernământ, că Victor Ponta s-ar fi răzgândit şi că ar urma să ia mâine, 4 februarie, o decizie în Guvern pentru organizarea alegerilor parţiale anticipate în teritoriu, implicit şi la Cluj.

Rămâne de văzut până când se vor amâna alegerile parţiale la şefia CJ Cluj, deşi termenul legal pentru organizare, de 90 de zile, de la vacantarea funcţiei, a trecut de mult.

 

 

Comenteaza